Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: koning op werkbezoek in Venlo

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 18:28

Dinsdag in L1mburg Centraal: Koning voor werkbezoek in Limburg, Meerssenaar rijdt Dakar-rally, serie over 46 Limburgse verkeersdoden, steen tegen trein gegooid in Sittard en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Koning op werkbezoek in Venlo
Waar prinses Beatrix zich streng hield aan maximaal twee bezoeken per jaar aan de provincie, lijkt koning Willem-Alexander Limburg hoog op zijn lijstje te hebben staan. Ook vandaag was hij weer in de provincie; dit keer samen met Raymond Knops, in Venlo. Het bezoek met minister Knops is het dertiende in een reeks van bezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen. De koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

Bekijk hier de hele reportage

Steen tegen trein gegooid in Sittard
De NS doet aangifte bij de politie nadat maandagavond een steen op een trein werd gegooid vanaf een viaduct in Sittard. De steen of tegel raakte de voorruit van de trein. Die brak gelukkig niet; alleen de ruitenwisser werd vernield. De machinist heeft dus veel geluk gehad. Een lege trein reed tussen de wijk Sanderbout en het stadion van Fortuna Sittard toen de machinist daar een paar jongeren zag staan. Meteen kwam de klap. De treinbestuurder dacht dat het een stoeptegel was, maar het kan ook iets anders zijn geweest.

Bekijk hier de hele reportage

Wie ligt er begraven onder een speeltuin in Weert?
Dat is de grote vraag. Archeologen zijn begonnen met opgravingen. Ze denken dat er verschillende skeletten liggen in het stadspark, waarschijnlijk uit de zestiende eeuw. Mogelijk zijn het de resten van opstandelingen tegen de Spaanse Koning Filips de Tweede.

Bekijk hier de hele reportage

Project 46, over de 46 Limburgse verkeersdoden in 2018
Er vielen vorig jaar 46 doden in het Limburgse verkeer, volgens cijfers van de politie. Soms goed voor een berichtje van een paar regels in de krant. Soms goed voor uitvoerige publicaties, zoals over de man die om het leven kwam toen hij na Pinkpop op straat werd aangereden. Soms ook was er helemaal geen publiciteit over een verkeersdode. Voor alle slachtoffers geldt dat er een naam, een leven, nabestaanden en een verhaal aan vastzitten. Dagblad De Limburger is begonnen met een serie over de 46 dodelijke verkeersslachtoffers in 2018. Project46 heet dat en het wordt gemaakt door Rik van Hulst en Judith Janssen.

Bekijk hier de hele reportage

Guillaume Martens naar Dakar Rally
Guillaume Martens, 55 jaar, uit Meerssen is motorrijder. Hij is een van de Limburgse deelnemers aan de legendarische Dakar Rally. Begin januari begint die. Volgende week gaan zijn spullen richting de rally. Martens leeft voor zijn sport: alles, maar dan ook echt alles, heeft hij over voor de motor.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen