Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Komt de Einstein-telescoop naar Limburg?

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 18:13

Donderdag in L1mburg Centraal: Komt de Einstein-telescoop naar Limburg?, geroofd oorlogszilver terug naar eigenaar, B en W Kerkrade bijeen over stand van zaken bij Roda JC en meer Limburgs nieuws...

Komt de Einstein-telescoop naar Limburg?
Gaat Limburg een belangrijke rol spelen in de kennis over het universum? De regio hoopt de zogeheten Einstein-telescoop hier te vestigen. Het gaat om bijzonder slimme ondergrondse meetapparatuur om zwaartekrachtgolven waar te nemen. De ondergrond in Zuid-Limburg leent zich daar heel erg goed voor. Althans dat is de uitkomst van uitgebreid bodemonderzoek, dat in Den Haag is gepresenteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Geroofd oorlogszilver terug naar eigenaar
Antiek tafelzilver dat in de Tweede Wereldoorlog werd geroofd van een Duitse familie wordt na 75 jaar teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Dat gebeurt na maandenlang onderzoek van de politie, de Duitse ambassade, het Openbaar Ministerie, een Heerlense juwelier en de Heerlense familie die de oorlogsbuit in haar bezit had. Die Heerlense familie had het gestolen zilver te koop aangeboden bij een kunsthandelaar, niet wetende dat het gestolen was. De kunsthandelaar bracht daarna de zaak aan het rollen. Aan tafel donderdag Steph Vaessen, de juwelier die de hele zaak aan het rollen bracht.

Bekijk hier de hele reportage

B en W Kerkrade bijeen over stand van zaken bij Roda JC
Het college van B en W van Kerkrade kwam donderdag bij elkaar om de situatie van Roda JC te bespreken. De gemeente heeft leningen uitstaan bij de club en is nog altijd eigenaar van het stadion. Als de club niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen, blijft de gemeente ook met een strop zitten.

Bekijk hier de hele reportage

Tweede dag terrorisme-oefening vliegveld Beek
Maastricht Aachen Airport was wederom het toneel voor een grootschalige terrorisme-oefening. Woensdag werd er ook al geoefend, met het naspelen van een terroristische dreiging en de veiligheidsmaatregelen die daarbij horen. Leon Houben van de veiligheidsregio Zuid-Limburg vertelt wat er donderdag gebeurde.

Bekijk hier de hele reportage

Oproerkraaiers oefenen in Weert
In Weert werd donderdag geoefend door de Mobiele Eenheid en studenten die als oproerkraaiers fungeerden. Dat ging er soms behoorlijk hard aan toe. Zo werd een jongen gearresteerd door de politie nadat een groep jongeren zogenaamd ruzie had gemaakt bij een café in de binnenstad. Aan de oefening deden in totaal 75 politiemensen en 140 studenten mee.

Bekijk hier de hele reportage

Speciale feestmaaltijd voor dieren Kasteelpark Born
Vrijdag is het weer dierendag en dan worden alle honden, katten en konijnen weer even extra verwend. Bij de dieren van het Kasteelpark in Born was het een dag eerder al een beetje dierendag, want schoolkinderen verzorgden een speciale feestmaaltijd.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen