Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Knuffelen mag weer in verpleeghuis

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 18:52

Donderdag in L1mburg Centraal: Knuffelen mag weer in verpleeghuizen, LWV, MKB en de LLTB willen snel bestuurlijke rust in Limburg, proef met 'groene' waterkrachtcentrale in Borgharen en meer Limburgs nieuws

Bekijk hier de hele uitzending

Knuffelen mag weer in verpleeghuizen
Een onbeschrijflijk gevoel, zo reageren de ouderen in zorgcentra die vanaf nu, na bijna een jaar weer eens ouderwets geknuffeld konden worden. Dat mag in zorgcentra waar minimaal 80 procent van de bewoners gevaccineerd is. Want daar zijn de coronamaatregelen vanaf vandaag flink versoepeld en hoeft er bijvoorbeeld ook geen mondkapje meer gedragen te worden. Zo ook bij De Dormig in Landgraaf.

Bekijk hier de hele reportage

'Snel bestuurlijke rust nodig in Limburg'
Door de interne problemen komt de provinciale politiek niet toe aan dringende lopende zaken in onze provincie. Het herstel van Limburg moet weer boven op de agenda komen. Die oproep doen het LWV, MKB Limburg en de LLTB. Ze doelen op de bestuurscrisis die in Limburg is ontstaan door het opstappen van twee gedeputeerden vanwege betrokkenheid bij de affaire rond de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen. Sinds die tijd zit Limburg met een onvolledig bestuur en lopen er onderzoeken naar die affaire en naar de rol van onder meer de gouverneur. We praten erover verder met Giel Braun, voorzitter van de LWV.

Bekijk hier de hele reportage

Proef met 'groene' waterkrachtcentrale Borgharen
In Borgharen wordt deze week gewerkt aan een groene toekomst. Een drijvende, 'visvriendelijke' waterkrachtcentrale moet huishoudens en bouwprojecten langs het water - in de toekomst - gaan voorzien van groene stroom. Maar dan moet eerst getest worden of het allemaal werkt.

Bekijk hier de hele reportage

Daemen en Sinschek in Ronde van Turkije
Stijn Daemen en Nils Sinschek kunnen eindelijk hun eerste wielerwedstijd van het seizoen gaan rijden. Ze starten zondag in de Ronde van Turkije, en achtdaagse koers met zowel vlakke ritten als ook bergetappes. De twee Limburgers mogen zich direct gaan meten met renners van het hoogste niveau.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen