Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Knuffelen mag weer in verpleeghuis

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 18:52

Donderdag in L1mburg Centraal: Knuffelen mag weer in verpleeghuizen, LWV, MKB en de LLTB willen snel bestuurlijke rust in Limburg, proef met 'groene' waterkrachtcentrale in Borgharen en meer Limburgs nieuws

Bekijk hier de hele uitzending

Knuffelen mag weer in verpleeghuizen
Een onbeschrijflijk gevoel, zo reageren de ouderen in zorgcentra die vanaf nu, na bijna een jaar weer eens ouderwets geknuffeld konden worden. Dat mag in zorgcentra waar minimaal 80 procent van de bewoners gevaccineerd is. Want daar zijn de coronamaatregelen vanaf vandaag flink versoepeld en hoeft er bijvoorbeeld ook geen mondkapje meer gedragen te worden. Zo ook bij De Dormig in Landgraaf.

Bekijk hier de hele reportage

'Snel bestuurlijke rust nodig in Limburg'
Door de interne problemen komt de provinciale politiek niet toe aan dringende lopende zaken in onze provincie. Het herstel van Limburg moet weer boven op de agenda komen. Die oproep doen het LWV, MKB Limburg en de LLTB. Ze doelen op de bestuurscrisis die in Limburg is ontstaan door het opstappen van twee gedeputeerden vanwege betrokkenheid bij de affaire rond de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen. Sinds die tijd zit Limburg met een onvolledig bestuur en lopen er onderzoeken naar die affaire en naar de rol van onder meer de gouverneur. We praten erover verder met Giel Braun, voorzitter van de LWV.

Bekijk hier de hele reportage

Proef met 'groene' waterkrachtcentrale Borgharen
In Borgharen wordt deze week gewerkt aan een groene toekomst. Een drijvende, 'visvriendelijke' waterkrachtcentrale moet huishoudens en bouwprojecten langs het water - in de toekomst - gaan voorzien van groene stroom. Maar dan moet eerst getest worden of het allemaal werkt.

Bekijk hier de hele reportage

Daemen en Sinschek in Ronde van Turkije
Stijn Daemen en Nils Sinschek kunnen eindelijk hun eerste wielerwedstijd van het seizoen gaan rijden. Ze starten zondag in de Ronde van Turkije, en achtdaagse koers met zowel vlakke ritten als ook bergetappes. De twee Limburgers mogen zich direct gaan meten met renners van het hoogste niveau.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen