Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Kerkrade in shock na steekpartij

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 20:21

Kortere wachttijden in de zorg door anderhalvelijnszorg, Bospop verwacht ongekend veel gasten en een dag na de steekpartij in Kerkrade en meer Limburgs nieuws...

Dag na dodelijke steekpartij in Kerkrade
Een dag na het vreselijke steekincident in Kerkrade waarbij een 42 jarige vrouw om het leven kwam zit de schrik er nog steeds goed in. In de buurt Erensteinerveld kenden veel mensen het slachtoffer en de verdachte.
Bekijk hier de hele reportage

Kortere wachttijden door anderhalvelijnszorg
Het zou goedkoper moeten zijn en leiden tot kortere wachttijden. Anderhalvelijnszorg. Zorg die te complex is voor de huisarts en te simpel voor het ziekenhuis. In Maastricht en Heerlen is dik 5 jaar hiermee een proef gedaan in zogenaamde stadspoli's. Deze proef is uniek in Nederland. Aan tafel: Bem Bruls, huisarts in Heerlen en Esther van Engelshoven, directeur Pluspunt Medisch Centrum.
Bekijk hier het hele gesprek

Zomerserie Nao 't zuuje, deel 4
Verslaggever Wouter Nelissen reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Van noord naar zuid, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Gisteren ging de reis per oorlogsjeep door de Peel, en die jeep heeft ze afgezet in Melick.
Bekijk hier de hele reportage

Bospop verwacht ongekend veel gasten
Nooit eerder verwachtte Bospop zoveel gasten. Het driedaagse festival in Weert verwelkomt morgen ruim 14.000 muziekliefhebbers, zaterdag zo’n 25.000 en zondag bijna 30.000. Op het programma staan onder meer Toto, Hall & Oates, John Fogerty, Nile Rodgers en Rowwen Hèze. Nog steeds is onduidelijk of Sting op de planken zal staan. Vandaag waren de laatste voorbereidingen.
Bekijk hier de hele reportage

Songfestivalkoorts in Maastricht
Om de songfestivalkoorts in Maastricht verder aan te wakkeren heeft de gemeente een idee. Iedere Maastrichtse wijk adopteert symbolisch een land dat meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Bijvoorbeeld het Jekerkwartier koppelt zich aan Duitsland en Wolder aan Portugal. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet maar toch. We hebben een klein wijkonderzoek gedaan.
Bekijk hier de hele reportage

Minister van Nieuwenhuizen voor de tweede dag in Limburg
Voor de tweede keer in twee dagen tijd was ze in Limburg, minister Cora van Nieuwenhuizen. Gisteren sprak ze met inwoners van Eijsden, dat ging over de lawaai overlast van vliegveld Bierset. Vandaag bezocht ze een aantal Maasdorpen in Noord-Limburg. Onderwerp van gesprek: het verleggen en het verhogen van dijken in het gebied. Jean van Hoof is op de redactie.
Bekijk hier de reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen