Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Kerkrade in shock na steekpartij

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 20:21

Kortere wachttijden in de zorg door anderhalvelijnszorg, Bospop verwacht ongekend veel gasten en een dag na de steekpartij in Kerkrade en meer Limburgs nieuws...

Dag na dodelijke steekpartij in Kerkrade
Een dag na het vreselijke steekincident in Kerkrade waarbij een 42 jarige vrouw om het leven kwam zit de schrik er nog steeds goed in. In de buurt Erensteinerveld kenden veel mensen het slachtoffer en de verdachte.
Bekijk hier de hele reportage

Kortere wachttijden door anderhalvelijnszorg
Het zou goedkoper moeten zijn en leiden tot kortere wachttijden. Anderhalvelijnszorg. Zorg die te complex is voor de huisarts en te simpel voor het ziekenhuis. In Maastricht en Heerlen is dik 5 jaar hiermee een proef gedaan in zogenaamde stadspoli's. Deze proef is uniek in Nederland. Aan tafel: Bem Bruls, huisarts in Heerlen en Esther van Engelshoven, directeur Pluspunt Medisch Centrum.
Bekijk hier het hele gesprek

Zomerserie Nao 't zuuje, deel 4
Verslaggever Wouter Nelissen reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Van noord naar zuid, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Gisteren ging de reis per oorlogsjeep door de Peel, en die jeep heeft ze afgezet in Melick.
Bekijk hier de hele reportage

Bospop verwacht ongekend veel gasten
Nooit eerder verwachtte Bospop zoveel gasten. Het driedaagse festival in Weert verwelkomt morgen ruim 14.000 muziekliefhebbers, zaterdag zo’n 25.000 en zondag bijna 30.000. Op het programma staan onder meer Toto, Hall & Oates, John Fogerty, Nile Rodgers en Rowwen Hèze. Nog steeds is onduidelijk of Sting op de planken zal staan. Vandaag waren de laatste voorbereidingen.
Bekijk hier de hele reportage

Songfestivalkoorts in Maastricht
Om de songfestivalkoorts in Maastricht verder aan te wakkeren heeft de gemeente een idee. Iedere Maastrichtse wijk adopteert symbolisch een land dat meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Bijvoorbeeld het Jekerkwartier koppelt zich aan Duitsland en Wolder aan Portugal. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet maar toch. We hebben een klein wijkonderzoek gedaan.
Bekijk hier de hele reportage

Minister van Nieuwenhuizen voor de tweede dag in Limburg
Voor de tweede keer in twee dagen tijd was ze in Limburg, minister Cora van Nieuwenhuizen. Gisteren sprak ze met inwoners van Eijsden, dat ging over de lawaai overlast van vliegveld Bierset. Vandaag bezocht ze een aantal Maasdorpen in Noord-Limburg. Onderwerp van gesprek: het verleggen en het verhogen van dijken in het gebied. Jean van Hoof is op de redactie.
Bekijk hier de reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen