Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Kerkrade in shock na steekpartij

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 20:21

Kortere wachttijden in de zorg door anderhalvelijnszorg, Bospop verwacht ongekend veel gasten en een dag na de steekpartij in Kerkrade en meer Limburgs nieuws...

Dag na dodelijke steekpartij in Kerkrade
Een dag na het vreselijke steekincident in Kerkrade waarbij een 42 jarige vrouw om het leven kwam zit de schrik er nog steeds goed in. In de buurt Erensteinerveld kenden veel mensen het slachtoffer en de verdachte.
Bekijk hier de hele reportage

Kortere wachttijden door anderhalvelijnszorg
Het zou goedkoper moeten zijn en leiden tot kortere wachttijden. Anderhalvelijnszorg. Zorg die te complex is voor de huisarts en te simpel voor het ziekenhuis. In Maastricht en Heerlen is dik 5 jaar hiermee een proef gedaan in zogenaamde stadspoli's. Deze proef is uniek in Nederland. Aan tafel: Bem Bruls, huisarts in Heerlen en Esther van Engelshoven, directeur Pluspunt Medisch Centrum.
Bekijk hier het hele gesprek

Zomerserie Nao 't zuuje, deel 4
Verslaggever Wouter Nelissen reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Van noord naar zuid, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Gisteren ging de reis per oorlogsjeep door de Peel, en die jeep heeft ze afgezet in Melick.
Bekijk hier de hele reportage

Bospop verwacht ongekend veel gasten
Nooit eerder verwachtte Bospop zoveel gasten. Het driedaagse festival in Weert verwelkomt morgen ruim 14.000 muziekliefhebbers, zaterdag zo’n 25.000 en zondag bijna 30.000. Op het programma staan onder meer Toto, Hall & Oates, John Fogerty, Nile Rodgers en Rowwen Hèze. Nog steeds is onduidelijk of Sting op de planken zal staan. Vandaag waren de laatste voorbereidingen.
Bekijk hier de hele reportage

Songfestivalkoorts in Maastricht
Om de songfestivalkoorts in Maastricht verder aan te wakkeren heeft de gemeente een idee. Iedere Maastrichtse wijk adopteert symbolisch een land dat meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Bijvoorbeeld het Jekerkwartier koppelt zich aan Duitsland en Wolder aan Portugal. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet maar toch. We hebben een klein wijkonderzoek gedaan.
Bekijk hier de hele reportage

Minister van Nieuwenhuizen voor de tweede dag in Limburg
Voor de tweede keer in twee dagen tijd was ze in Limburg, minister Cora van Nieuwenhuizen. Gisteren sprak ze met inwoners van Eijsden, dat ging over de lawaai overlast van vliegveld Bierset. Vandaag bezocht ze een aantal Maasdorpen in Noord-Limburg. Onderwerp van gesprek: het verleggen en het verhogen van dijken in het gebied. Jean van Hoof is op de redactie.
Bekijk hier de reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen