Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: kansen Frans Timmermans slinken

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 18:27

Dinsdag in L1mburg Centraal: Kansen Timmermans, Sjef Klee, Peter de Koning, ruilwinkel Vaals en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Kansen Timmermans lijken kleiner te worden
Nog geen witte rook in Brussel. Tot op dit moment zijn de regeringsleiders er nog niet uit of Frans Timmermans de voorzitter van de Europese Commissie wordt. Maar de kansen van Timmermans om baas van Europa te worden lijken kleiner te worden.

Bekijk hier de reportage

Peter de Koning treedt onverwacht af als burgervader van Gennep
Het was even schrikken maandagavond in Gennep. Geheel onverwacht liet burgemeester Peter de Koning weten dat hij aftreedt.

Bekijk hier de reportage

Politie zoekt in Treebeek naar bewijsmateriaal in zaak rondom Sjef Klee
Bedrijvigheid in de Brunssumse wijk Treebeek dinsdag. De politie zoekt met een boot naar bewijsmateriaal in de cold case-zaak rondom Sjef Klee. Met speciale apparatuur wordt onderzoek gedaan omdat een spoor in de richting van de vijver langs de Emmaweg wijst. Een speciaal team is samengesteld om na bijna 24 jaar alsnog te kunnen achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee. De Heerlenaar werd in september 1995 doodgeschoten in Treebeek.

Bekijk hier de reportage

Erkenning politiek voor ruilwinkel Vaals
De winkel waar je niet met geld betaalt, kan blijven. De ruilwinkel in het centrum van Vaals krijgt financiële steun van de lokale politiek. In de ruilwinkel kun je niet met lege handen aankomen. Je kunt er niets kopen, alleen ruilen, de naam zegt het al. Geld is er niet te vinden, maar geld is wel nodig om de winkel in leven te houden.

Bekijk hier de reportage

Village People special guest bij concerten Rieu
Donderdag is het eerste concert op het Vrijthof. En maandag zag je het eerste deel van een uitgebreid interview met Rieu. Dinsdag deel 2 van het tweeluik. Daarin praat Jo Cortenraedt met hem over zijn gezondheid en over de periode dat het financieel niet zo goed ging met het orkest.

Bekijk hier de reportage

Riviercruises in opkomst
Riviercruises zijn in opkomst. Steeds meer mensen willen wel eens een cruise over de Rijn of de Maas maken. Roermond profiteert daar van. In de afgelopen jaren zag de stad het aantal riviercruises die hier aanmeerden, fors toenemen. Van 43 in 2015 tot 63 vorig jaar. En dit jaar belooft het nog meer te worden.

Bekijk hier de reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen