Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Kans op revanche voor VVV en Fortuna

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 18:38

Maandag in L1mburg Centraal: In de grensstreek strengere controle op vuurwerk, boeren krijgen minder subsidie door nieuw landbouwbeleid, laatste stukje Sphinx verdwenen en meer Limburgs nieuws

In de grensstreek strengere controle op vuurwerk
De politie gaat in de grensstreek strenger controleren op vuurwerk. Omdat er deze jaarwisseling een verbod is op knalvuurwerk, verwacht de politie dat meer mensen hun vuurwerk over de grens gaan halen. De komende maanden zullen agenten auto’s steekproefsgewijs langs de kant zetten,

Bekijk hier de hele reportage

Boer krijgt minder subsidie door nieuw landbouwbeleid
Het Europese Parlement heeft een nieuw landbouwbeleid goedgekeurd. Er komt minder geld voor de boeren en de landbouw moet groener worden. En dat heeft ook consequenties voor de Limburgse boeren. Het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid moet ervoor zorgen dat er genoeg voedsel wordt verbouwd. Daarnaast moeten consumenten voor redelijke prijzen landbouwproducten kunnen kopen en moeten boeren een voldoende inkomen hebben. Om dit te kunnen realiseren ontvangen boeren subsidie. Met het nieuwe beleid wordt die subsidie met 10 procent verminderd. Leon Faassen van de LLTB is de gast aan tafel.

Bekijk hier de hele reportage

Kans op revanche voor VVV en Fortuna
De kruitdampen van afgelopen Eredivisie-weekend zijn nog niet opgetrokken en er staan alweer nieuwe wedstrijden op het programma. Na de 0-13 nederlaag tegen Ajax speelt VVV-Venlo dinsdag in het bekertoernooi tegen FC Den Bosch. De nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie, Fortuna Sittard, neemt het woensdag op tegen aartsrivaal Roda JC.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste stukje Sphinx verdwenen
De merknaam Sphinx wordt sinds deze zomer niet meer gedrukt in toiletpotten en wasbakken en daarmee verdwijnt het laatste stukje van de ooit zo florerende Maastrichtse fabriek. Oud-medewerkers Jan Meijers en Henk Houben gingen terug naar de fabriek, waar zij in april 2007 de deur achter zich dichttrokken.

Bekijk hier de hele reportage

Dwayne Verheyden in Mexico got Talent
Van Montfort naar Mexico, accordeonist Dwayne Verheyden vertrok vorig jaar naar de andere kant van de oceaan om zijn droom na te jagen: een wereldster worden in de muziekstroming 'Tex-Mex'. Hij heeft inmiddels een platencontract op zak en hij doet in Mexico mee aan een talentenjacht. Inmiddels staat hij in de halve finale van het programma Tengo Talento Mucho Talento, een soort Mexico got Talent.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen