Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Jos Brech zwijgt en blijft langer in cel

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 18:42

Vrijdag in L1mburg Centraal: Jos Brech zwijgt en blijft langer in de cel, internationale vrouwendag in Limburg, nieuwe moskee Venlo klaar en meer nieuws...

Zaak Nicky Verstappen: Brech blijft in cel, vooralsnog geen schouw
Rechters gaan vooralsnog geen kijkje nemen op de Brunssummerheide, waar in 1998 het lichaam van Nicky Verstappen werd gevonden. Justitie had gevraagd om een schouw, in de hoop dat dit bij zou dragen aan de vervolging van Jos Brech (56), verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky. Dat bleek vrijdag in de rechtbank van Maastricht, waar de vijftiger uit Simpelveld voor de tweede keer moest voorkomen in de zaak Verstappen. De rechtbank vond het verzoek om een schouw onvoldoende onderbouwd.

Bekijk hier de hele reportage

Rechter in Kuala Lumpur: Dood Sittards model Ivana Smit was ongeluk
De dood van het Sittardse model Ivana Smit was een ongeluk, zo oordeelde de rechter in Kuala Lumpur. Het 18-jarige model viel in december 2017 van de twintigste verdieping van een woontoren toen ze bij een Amerikaans echtpaar verbleef. Volgens de familie heeft het Amerikaanse echtpaar iets te maken met de dood van Ivana. Maar de rechter oordeelde anders. Frustrerend en teleurstellend, vindt de familie.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste vrijdagmiddaggebed in nieuwe moskee Venlo
De bouw had al een jaartje geleden klaar moeten zijn, maar het werd allemaal iets later. De nieuwe moskee in Venlo. Kosten 3 miljoen euro, gefinancierd door giften en de Islamitische Stichting Nederland, gebouwd en beschilderd door ingevlogen arbeiders uit Turkije. Vandaag was het eerste vrijdagmiddaggebed.

Bekijk hier de hele reportage

Veel vrouwen op vrouwendag naar Museum voor de Vrouw
Op deze internationale vrouwendag moet je in Limburg natuurlijk bij het Museum voor de Vrouw zijn, in Echt. Daar kwamen vandaag vele Limburgse vrouwen samen.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste vrouwelijke wethouder van Nederland kwam uit Valkenburg
Honderd jaar terug in de tijd, naar 1919. Toen mochten vrouwen voor het eerst hun stem uitbrengen. Limburg liep in die tijd voorop, want in Maastricht en in Gronsveld mochten vrouwen voor het eerst stemmen. Dat kwam door een gemeentelijke herindeling. En de eerste vrouwelijke wethouder in Nederland vinden we in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna traint hard voor duel tegen Ajax
Wie was er niet onder de indruk van Ajax afgelopen dinsdag in Madrid? De Champions League-kwartfinalist wacht zondag thuis de volgende wedstrijd en dat is Fortuna Sittard. Beide clubs hebben de punten hard nodig. Ajax in de titelrace en Fortuna in de strijd tegen degradatie. Want Fortuna is dan weliswaar een van de verrassingen van dit seizoen, maar omdat de clubs onderin zo dicht bij elkaar staan is de afstand tot de degradatieplekken maar tot 2 punten geslonken.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwkomer in provinciale statenverkiezingen: DENK
Aan de vooravond van de provinciale verkiezingen maken we kennis met nieuwe verkiesbare partijen in Limburg. Vandaag DENK, met lijsttrekker Selami Coskun.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen