Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Jos Brech blijft zwijgen

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 18:10

Jos Brech blijft zwijgen, brandweer Limburg kreeg 300 stormmeldingen, Romeins badhuis Heerlen oudste gebouw van ons land en meer Limburgs nieuws...

Jos Brech blijft zwijgen
Jos Brech houdt zijn kaken stijf op elkaar. Maandag was de laatste voorbereidende zitting in de zaak Nicky Verstappen, de jongen uit Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssumerheide. Justitie lijkt niet meer veel bewijs te hebben dan de 27 DNA-sporen van Brech die op de kleding en lichaam van Nicky zijn teruggevonden. Dus blijft zwijgen voor Brech de beste strategie. Eerder verklaarde hij dat hij ergens in een kluis een verklaring had liggen waarin hij zijn aandeel van het mysterie toelicht, maar die zogenoemde kluisverklaring komt niet op tafel, zo liet zijn advocaat na afloop weten.

Bekijk hier de hele reportage

Brandweer Limburg kreeg 300 stormmeldingen
Meer dan 300 meldingen kreeg de brandweer Limburg de afgelopen 24 uur binnen over de storm. Met windsnelheden van meer dan 120 kilometer per uur raasde Ciara over onze provincie. Gelukkig bleef het bij materiële schade. De brandweer is niet afgegaan op alle meldingen over stormschade die binnenkwamen. Alleen bij acuut gevaar was de brandweer snel ter plekke.

Bekijk hier de hele reportage

Romeins badhuis Heerlen oudste gebouw van ons land
Het Romeins badhuis in het Thermenmuseum in Heerlen is het oudste gebouw van Nederland. Dat blijkt uit een driejarige studie van van dertig wetenschappers uit ons land, België, Duitsland en Frankrijk. Bij dat onderzoek is niet alleen gekeken naar het badhuis zelf, maar ook naar Romeinse vondsten uit de omgeving van het gebouw.

Bekijk hier de hele reportage

Parelloop lijkt geschikte kandidaat voor NK 10 kilometer
De Parelloop Brunssum kan eventueel het Nederlands kampioenschap op de 10 kilometer organiseren. Het kampioenschap werd zondag in het Noord-Holandse Schoorl afgelast, omdat het door de storm niet mogelijk was de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers te garanderen. Brunssum lijkt een geschikte kandidaat voor de herkansing. Tijdens de Parelloop op 15 maart staan immers alle Nederlandse toppers aan de start.

Bekijk hier de hele reportage

Ook zonder optocht is het Gekke Maondaag in Grubbenvorst
Optocht of geen optocht, in Grubbenvorst werd vandaag tóch gewoon Gekke Maondaag gevierd. In dorpen in Noord Limburg is Gekke Maondaag een traditie. Het dagelijks leven ligt dan plat en vrijwel iedereen loopt uit voor de bonte stoet. Maar vanwege de storm moest die stoet wijken. Toch mocht dat de pret niet drukken. Om 8 uur maandagochtend was de kroeg in Grubbenvorst al goed gevuld.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen