Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Jeugdzorg luidt noodklok

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 19:07

Zaterdag in L1mburg Centraal: Bedrijf uit Nederweert werkt mee aan schoonmaak oceaan, plastic scheppen Borgharen, kijkdag veiling legerspullen in Thorn en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Bedrijf uit Nederweert werkt mee aan ocean clean up
Een mooie klus voor een bedrijf uit Nederweert. Smolenaers BV helpt mee de vervuiling van de oceanen tegen te gaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in plaatwerk-constructies en heeft de bovenbouw van de zogenaamde Interceptor van The Ocean Cleanup gemaakt. Die Interceptor moet afval uit de rivieren opvangen, vóórdat het in de oceanen terechtkomt.

Bekijk hier de hele reportage

Plastic scheppen Borgharen
Rivieren moeten dus schoon, om de oceanen plastic-vrij te krijgen. In de Maas in Limburg is nog geen Interceptor gesignaleerd. Maar die rivier zit ook vol met plastic. Sterker nog: het Limburgse stuk van de Maas is een van de meest vervuilde delen. En dat plastic moet dus op een of andere manier uit het water. Rijkswaterstaat geeft beginnende bedrijven de kans om met automatische afval-vangers het plastic uit het water te vissen.

Bekijk hier de hele reportage

Voorbereidingen COC-songfestival
Een zangfestijn. Niet alleen voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Het COC-songfestival is net als de grote broer, of zus, een avond vol spanning en sensatie. Voor de deelnemers en het publiek. Het Munttheater in Weert ontvangt de 25ste editie. Na een kwart eeuw is het COC-songfestival weer terug in Limburg. Daar waar het ooit begon.

Bekijk hier de hele reportage

Jef Verheijde over COC Songfestival
Een van de deelnemers zaterdagavond aan het COC-songfestival in Weert is Jef Verheijde uit Maastricht. Jef kennen we vooral van de vele carnavalsliedjes die hij de afgelopen decennia maakte. Maar inmiddels is hij ook druk bezig met het thema diversiteit. Zo wil hij volgend jaar in Maastricht een diversiteits Pride organiseren onder de noemer Rainbow City. Maastricht is al regenboogstad, maar de stad doet daar volgens hem te weinig mee

Bekijk hier de hele reportage

Kijkdag veiling legerspullen Thorn
Deze loodsen net buiten de bebouwde kom van Thorn staan vol met afgedankt legermaterieel. En je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat er. Behalve wapens en wapensystemen natuurlijk. En alles is te koop via een veiling op de website van de firma die het spul verkoopt. Dinsdag sluit de veiling. Zaterdag was er nog een kijkdag.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen