Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: investeren in toerisme Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 18:43

Dinsdag in L1mburg Centraal: gemeenten komen met plan voor forse injectie in het toerisme in Zuid-Limburg, kasteelruïne in Valkenburg moet hipper worden en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Zestien gemeenten willen meer investeringen in toerisme Zuid-Limburg
Er moet fors worden geïnvesteerd in het toerisme in Zuid-Limburg. Dat zeggen de 16 gemeenten in het gebied. Daarom willen ze samen met de Provincie Limburg gaan investeren in het gebied, schrijven ze in ambitiedocument 'Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie'. De 16 Zuid-Limburgse gemeenten hebben het document aangeboden aan de gedeputeerden Eric Geurts en Hans Teunissen. Ze roepen de provincie op om samen met de gemeenten geld te steken in natuur en landschap, in steden en dorpen, in erfgoed en in fiets- en wandelpaden. Op die manier blijft de regio populair bij vakantiegangers, zo betogen ze.

Bekijk hier de hele reportage

Kasteelruïne in Valkenburg kan veel beter, dynamischer
De kasteelruïne in Valkenburg is een van de toeristische trekpleisters van het Geulstadje. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor een bezoekje aan de Fluweelgrot en de ruïne daar bovenop. Borden vertellen daar de historie van het kasteel. Dat is het wel zo'n beetje. Dat kan veel beter, dynamischer, zegt nu een groep enthousiastelingen. Die hebben zich verenigd in de stichting Gosewijn.

Bekijk hier de hele reportage

Ramkraak bij Belgisch filiaal muziekwinkel Adams
Bij de Belgische vestiging van de Ittervoortse muziekwinkel Adams hebben ramkrakers voor zo'n 40.000 euro aan muziekinstrumenten gestolen. "De schade aan de winkel is nog vele malen groter. Drie grote vitrines aan de zijkant zijn helemaal aan puin", vertelt Rudi Jongen van de Adams-vestiging in het Belgisch-Limburgse Lummen.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgs Culinair Gala extra stimulans voor gastronomie
Twee talenten van restaurant De Leuf in Ubachsberg hebben de belangrijkste prijzen gewonnen op het eerste Limburgs Culinair Gala, dat zondagavond door Chapeau werd georganiseerd op Château St. Gerlach. Michelle van de Bunt won de award voor het beste jonge talent in de bediening en haar collega Thijs Gerards bleek het beste talent in de keuken. Zij moesten het van tevoren opnemen tegen leeftijdsgenoten van andere Limburgse sterrenrestaurants. De bedoeling van deze prijzen en van het gala is om de Limburgse gastronomie een extra stimulans te geven, nadat Michelin in december enkele sterren had weggenomen in onze provincie.

Bekijk hier de hele reportage

Basquiat en de grootste beveiligingsoperatie ooit voor SCHUNCK
Het is de grootste beveiligings-operatie ooit voor SCHUNCK in Heerlen. In het museum opent donderdag een expositie met werk van Jean-Michel Basquiat. Er hangt voor 150 miljoen euro aan de muur en dus zijn er strenge veiligheidsmaatregelen.

Bekijk hier de hele reportage

Roemrucht Mosa-porselein tentoongesteld
Tienduizend verschillende serviezen produceerde de porseleinfabriek Mosa uit Maastricht. Toch zijn er van die oude collecties maar weinig exemplaren bewaard gebleven. In het Centre Céramique wordt de komende maanden een aantal stukken roemruchte Mosa-porselein tentoongesteld. Dus kun je je hart ophalen aan de kopjes en schotels die luisteren naar de vrouwennamen Wilma, Norma, Sylvia of Sonja. Dat deed ook Pieter Stockmans, jarenlang zelf één van de ontwerpers van die serviezen.

Bekijk hier de hele reportage

Roermond heeft vanaf nu een Oogcafé
Een café speciaal voor mensen die slecht of niet zien. Het zogenaamde Oogcafé in Roermond. Net geopend, en waar gerekend was op 15 gasten kwam bijna een drievoud daarvan opdagen. Het Oogcafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en informatie te krijgen, maar natuurlijk ook gewoon om gezellig bij te kletsen.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen