Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Hulp voor blinden op station Roermond

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 18:17

65-jarig trouwfeest noodgedwongen klein gevierd, architect Jo Coenen over zijn prestigieuze oeuvre en meer Limburgs nieuws.

Extra hulp voor blinden en slechtzienden op station Roermond
Er is hulp voor blinden en slechtzienden op het station in Roermond: een app die vertelt waar je bent en hoe je bij de juiste lijnbus komt. Normaal gesproken een groot probleem voor mensen met een visuele beperking. In New York en Barcelona werkt het systeem al. Roermond gaat vanaf nu een half jaar proefdraaien met de NaviLens Go App..

Bekijk hier de reportage.

Pop-up stores om de inventaris te slijten
Omdat restaurants niet open mogen en kerstmarkten afgelast zijn, blijven ondernemers steeds vaker zitten met grote partijen. De oplossing: pop-upwinkels met tijdelijke bijzondere producten.

Bekijk hier de reportage.

65-jarig trouwfeest noodgedwongen klein gevierd
Nel en Piet Heesen uit Sevenum zijn 65 jaar getrouwd. Het briljanten bruidspaar had dat graag gevierd met vrienden, familie en bekenden, en dan het liefst in het café dat ze ruim dertig jaar lang hebben uitgebaat. Maar vanwege de coronacrisis bleef het zondagmiddag bij een borrel met de drie kinderen.

Bekijk hier de reportage.

Architect Jo Coenen over zijn prestigieuze oeuvre
Hij ontwierp de Maastrichtse wijk Ceramique, de openbare bibliotheek in Amsterdam en de Vestedatoren in Eindhoven. En als kroon op zijn werk ontving architect Jo Coenen afgelopen week een prestigieuze architectenprijs, de ARC Oeuvre award. Op welk project is hij nou het meest trots? En zijn er specifieke elementen waar wij zijn werk aan kunnen herkennen?

Bekijk hier het gesprek.

Zuid-Limburg is de beste mountainbike regio
De prijs voor beste mountainbikeregio van Nederland ging de laatste jaren steeds naar de Veluwe. Maar na jaren van verbetering aan de routes is het Zuid-Limburg gelukt om de eerste plaats te veroveren.

Bekijk hier de reportage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen