Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: horeca dreigt opnieuw met opening

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 18:21

De PvdA na Asscher en de kansen voor Lilianne Ploumen, spoedberaad over de horeca na de lockdown en een glansrol voor Giakoumakis in duel VVV tegen ADO.

De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 14 januari. Met de volgende onderwerpen:

De PvdA na Asscher en de kansen voor Ploumen
Nu Lodewijk Asscher is vertrokken, ligt de weg open voor voormalig minister Lilianne Ploumen om fractievoorzitter van de PvdA te worden. Asscher stapte donderdag op vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. Voorlopig neemt Kamerlid en oud-minister Lilianne Ploumen het fractievoorzitterschap over. Asscher blijft tot de verkiezingen in maart aan als Kamerlid, maar vertrekt daarna. Daardoor moet de PvdA op het allerlaatste moment op zoek naar een nieuwe partijleider. De Maastrichtse Ploumen is de nummer 3 van de kieslijst. Maar omdat nummer 2, Kadiesja Arib, geen interesse heeft, lijkt zij de belangrijkste kandidaat.

Bekijk hier de hele reportage

Horeca dreigt opnieuw met openen van de deuren
Het verlengen van de lockdown met twee tot drie weken is een volgende dreun voor de horeca. Er is een groep horeca ondernemers die dreigt om binnenkort de deuren open te doen, Agnes Schaefer van Café de Viever in Roermond bijvoorbeeld. Donderdag was er een spoedberaad van de Horeca met Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer. Dirk Beljaarts is directeur Koninklijke Horeca Nederland was bij dat gesprek en is onze gast in de studio.

Bekijk hier de hele reportage

Glansrol voor Giakoumakis in duel VVV tegen ADO
Een fantastische wedstrijd voor VVV woensdag. 1-4 werd het tegen ADO Den Haag. Met als sterspeler Giorgos Giakoumakis.

Bekijk hier de hele reportage

De enige Limburgse carnavalsstoet is een Lego-optocht
Nergens zal er met carnaval een optocht trekken, behalve in Neerbeek, een Lego-optocht welteverstaan. Lego staat dan voor Limburgs Enige Grote Optoch. Inmiddels zijn de filmopnames van deze bijzondere stoet geweest. Op carnavalsdinsdag - als eigenlijk de échte optocht door het dorp zou trekken - is de digitale versie op internet te bekijken.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen