Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Horeca controleert amper op QR-codes

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 18:08

Limburgse horeca controleert QR-codes nauwelijks, tekort aan ambachtelijke bakkers dreigt en meer Limburgs nieuws

Limburgse horeca controleert QR-codes nauwelijks
Er moet strenger gecontroleerd worden op de QR-code. Dat schrijft minister van justitie Ferd Grapperhaus in een brief aan de veiligheidsregio's. Vooral de horeca en sportkantines zijn laks met het checken of iemand gevaccineerd of negatief getest is. Dus moeten de handhavers ook in Limburg aan de bak, zegt Antoin Scholten, voorzitter van de veiligheidsregio Limburg-Noord. De handhaving laat nogal te wensen over, zo blijkt ook uit een steekproef van L1. We bezochten 24 horecagelegenheden in heel Limburg, slechts bij 4 kroegen was er controle. Vrijdag een uitgebreide reportage op de kanalen van L1.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer vacatures in Limburg
De economie in Limburg draait als een tierelier. Veel mensen zijn aan het werk dus, en dat zien we terug in de werkloosheidscijfers De werkloosheid is de vorige maand nog verder gedaald en staat nu op de laagste stand in 10 jaar, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Bijna 14.000 Limburgers kregen eind vorige maand een ww-uitkering, twee procent minder dan de maand ervoor, augustus. Vooral in de horeca, de bouw en de detailhandel gaat het goed. Daar nam het aantal uitkeringen het sterkst af. Het gaat zelfs te goed want bedrijven zijn massaal op zoek naar personeel. Het aantal openstaande vacatures is groot in Limburg. Groter dan het aantal werklozen.

Bekijk hier de hele reportage

Tekort aan ambachtelijke bakkers dreigt
Het is een uitstervend fenomeen, de kleine ambachtelijke banketbakker, die de meest uitzinnige en smakelijke creaties in de etalage zet. Er dreigt een tekort aan ambachtelijke bakkers, simpelweg omdat veel bakkers met pensioen gaan en de nieuwe aanwas qua aantal tegenvalt. Met name de kleine bakkers in de dorpen zijn daarvan de dupe. Op de bakkersopleiding zien ze dat veel jongeren met een romantisch beeld beginnen, maar de realiteit toch tegenvalt.

Bekijk hier de hele reportage

We hebben nergens meer tijd voor
Snel ontbijten, naar school, werken en 's avonds nog even sporten. Het is allemaal haastwerk en het leven van voor corona is bij de meeste gezinnen weer terug. Met het gevolg dat we weer nergens tijd voor hebben. Dat was uitgerekend in de coronatijd juist wel anders. Maar of we daarvan hebben geleerd is maar de vraag...

Bekijk hier de hele reportage

Raphael van Geelkerken, jong voetbaltalent
Hij staat hoog op het lijstje bij grote clubs, Raphael van Geelkerken uit Heerlen. Hij is pas 14 jaar en hoopt in de toekomst door te breken als profspeler. Duits praat hij al vloeiend want hij speelt in de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach. Zijn gedrevenheid gaat zo ver, dat hij op vrije dagen zélf zijn bal-snelheid traint in Kerkrade.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen