Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Hoogwaterschade bij Kasteel Vlodrop

Geplaatst opzondag 24 oktober 2021 - 18:32

Hoogwaterschade Kasteel Vlodrop, Europees handbal, Wiesnfest Sittard en meer Limburgs nieuws in de uitzending van L1mburg Centraal op zondag 24 oktober.

Had de hoogwaterschade aan Kasteel Vlodrop voorkomen kunnen worden?
Is er sprake van overmacht of heeft het waterschap keihard gefaald? De eigenaar van het kasteel in Vlodrop denkt aan het laatste. Hij heeft ruim 200.000 euro schade opgelopen na overstromingen van de Roer half juli, toen Limburg getroffen werd door hoogwater. Bigbags, folie en zandzakken waren beloofd en toegezegd, maar kwamen te laat of werden op de verkeerde plek afgeleverd.

Bekijk hier de hele reportage

Vanouds stimmung bij alternatief Oktoberfeest Sittard
Biergarten, literpullen, lederhosen, dirndls. Het is weer die tijd. Oktoberfeest-tijd. In Sittard zijn ze weer aan de gang. Eindelijk. Want vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege corona, tot verdriet van velen.

Bekijk hier de hele reportage

Honkbal voor blinden: piephonkbal
Blind of slechtziend zijn, is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je een balsport doet. Want waar is die voetbal of die honkbal nou precies? Nou bij blindenhonkbal gebruiken ze daarvoor een geluid, een piepje. Het spel wordt dan ook wel Beep Baseball genoemd. Het is nieuw, en de landelijke primeur die ging gisteravond naar Beek, op het terrein van de Honk en softbalclub Cheetahs.

Bekijk hier de hele reportage

Europees avontuur Herpertz Bevo
De handballers van Bevo spelen na 7 jaar weer eens Europees handbal. Zaterdag werd er in sporthal "de Heuf" met 30-32 verloren. Vandaag moest er met minimaal 3 doelpunten verschil gewonnen worden om een ronde verder te komen.

Bekijk hier de hele reportage

Renovatie klooster Watersley
Het moet de kroon op het topsportcomplex van Sittard worden. De renovatie van het eeuwenoude klooster Watersley. Daarin worden hotelkamers, appartementen en een sportschool gerealiseerd. Voor atleten, herstellend van blessures, of gefocust op die ene prestatie, mag het aan niets ontbreken.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen