Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: hoeveel voedsel gooi jij weg?

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 18:00

Geen wespen in augustus, protest rond verhuizing DSM en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 9 september 2021. Met de volgende onderwerpen:

Hoeveel voedsel gooi jij weg?
Misschien zouden we iets vaker Kliekjesdag moeten hebben, vindt de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Want we gooien nogal wat eten weg. De Stichting heeft berekend dat als we met z’n allen een week lang geen voedsel weggooien, we elf en een half miljoen kilo besparen. Per persoon gaat er elk jaar 34 kilo aan eten de prullenbak in. Het gaat dan vooral om brood, zuivel, groente, fruit en aardappelen.

Bekijk hier de hele reportage

'DSM moet regio compenseren, net zoals Philips in Eindhoven'
Het nieuws sloeg afgelopen zomer in als een bom: de verhuizing van het hoofdkantoor van DSM van Heerlen naar Maastricht. Het Limburgs Parlement praat vanavond over de zaak, onder meer over de vraag of Heerlen gecompenseerd moet worden. Bij het gouvernement voeren mensen actie tegen de plannen van DSM.

Bekijk hier de hele reportage

Rob op pad voor KWF
Steeds minder mensen doen collecteren. Vrijwilligers die van deur tot deur gaan om geld op te halen voor goede doelen, zijn almaar moeilijker te vinden. Maar ze zijn er nog wel. Zoals Rob Magermans uit Maastricht. Hij is deze week tijdens de collecteweek voor de kankerbestrijding op pad met zijn collectebus.

Bekijk hier de hele reportage

Weert opent Open Monumentendag
Duizenden monumenten openen dit weekend weer de deuren voor publiek tijdens de Open Monumentendag. De landelijke opening van dit weekend is vandaag, in Weert.

Bekijk hier de hele reportage

Waar zijn de wespen gebleven?
Wie rustig op een terras een ijsje eet of aan het barbecueën is, zal het ongetwijfeld opgevallen zijn: zelfs in de wespenmaand augustus waren er nauwelijks wespen te bekennen. De grote verschillen in weer hebben daar volgens Nature Today een grote invloed op gehad.

Bekijk hier de hele reportage

Kijkje in de koelkast: De Zuid-Afrikaanse keuken
Kosjer eten, veel peulvruchten of kameelvlees. Elk land heeft zijn eetgebruiken. In onze provincie wonen duizenden Limburgers met eigen eetgewoonten. Deze week neemt collega Suna Soysüren een kijkje bij hen in de koelkast. Vandaag gaat ze op bezoek bij de half Zuid-Afrikaanse Samefko Ludidi.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen