Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: hoe zien de feestdagen er straks uit?

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 18:15

Hoe zien de feestdagen er straks uit, het geheim van de raadkamer, de vroege verkoop van kerstbomen en meer Limburgs nieuws.

Hoe zien de feestdagen er straks uit?
Terug naar hoe het twee weken geleden was. Dat is waarschijnlijk de boodschap van premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie. Hoe zien met alle coronamaatregelen straks de feestdagen eruit? We vroegen het aan mensen in de straat en aan tafel aan Volker Hackert van de GGD Zuid Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Kevin Hofland spreekt over zijn ontslag
Bijna een week geleden werd Kevin Hofland ontslagen bij Fortuna Sittard. Een klap in het gezicht voor jonge trainer, die had gehoopt op meer krediet van de clubleiding. Uiteraard heeft hij de film de afgelopen dagen nog eens de revue laten passeren. Belangrijkste conclusie is dat hij vooruit wil kijken en in de toekomst opnieuw weer als trainer aan de slag wil.

Bekijk hier de hele reportage

Het geheim van de raadkamer
Nog enkele dagen en dan weten we wat het vonnis is tegen verdachte Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen, de jongen uit Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Normaal neemt een rechtbank twee weken de tijd om tot een besluit te komen, het zoek genoemde raadkameroverleg. Maar omdat de zaak zo complex is, is daar nu vijf weken voor uitgetrokken. Na de laatste zittingsdag begint het raadkameren waarbij speciale regels gelden.

Bekijk hier de hele reportage

De verkoop van kerstbomen startte nog nooit zo vroeg
Noem het gerust een 'coronakerstboom' tegen de eenzaamheid, want vroeger dan normaal hebben sommige mensen de kerstboom thuis al opgezet. De reden is waarschijnlijk dat het maandenlange thuiswerken mensen een beetje somber stemt en ze dus graag een beetje gezelligheid in huis halen. De handelaren in kerstbomen merken dat de verkoop dit jaar dan ook extra vroeg van start is.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen