Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Hoe overleeft de cultuur de crisis?

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 20:01

Net als afgelopen dagen staat ook deze L1mburg Centraal in het teken van de impact van het coronavirus op Limburg.

De slag om de seizoensarbeider
Wie plukt straks de aardbeien? Wie haalt de asperges van het veld? Het gaat om seizoenswerk, dat vaak wordt gedaan door arbeidsmigranten uit Polen bijvoorbeeld. Als ze niet ziek zijn, hebben ze werk zat deze dagen. Want, ondertussen staan de supermarkten en distributiecentra ook te springen om personeel.

Bekijk hier de hele reportage

Help met poetsen van ambulances
Niet alleen in de distributiecentra en de land- en tuinbouw zijn ze op zoek naar mensen, ook in de zorg is nog altijd plek voor mensen die willen helpen in deze tijden. Bijvoorbeeld om de ambulances te poetsen en te desinfecteren.

Bekijk hier de hele reportage

Groei van de corona-uitbraak vlakt af
Er is voorzichtig optimisme wat betreft de verspreiding van het coronavirus. Woensdagochtend bleek uit analyses van het RIVM dat de groei van de uitbraak afvlakt. Er komen nog wel besmettingen bij dus, maar in een minder hard tempo dan de afgelopen dagen. En dat is goed nieuws.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe overleeft de cultuur drie maanden duisternis en stilte?
Lege zalen, afgelaste tournees, afgezegde opdrachten. De cultuursector is één van sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Want niks, maar dan ook echt helemaal niks kan nog doorgaan in en rond de theaters en musea deze dagen. En die situatie duurt dus nog zeker dik twee maanden. Hoe overleeft de cultuur drie maanden duisternis en stilte?

Bekijk hier de hele reportage

Koersen op rollen
Koersen is er voor de wielrenners niet meer bij. Maar niet getreurd, in Geleen organiseerden ze toch een wedstrijd. Niet met z'n allen in het peloton, maar ieder voor zich, in de keuken, garage of tuin. De wedstrijdleider had een makkelijk avondje: geen valpartijen of lekke banden.

Bekijk hier de hele reportage

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen