Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: hoe goed rij je na een ballonnetje lachgas?

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 18:38

Dinsdag in L1mburg Centraal: L1 doet de lachgastest. Hoe goed kan je nog rijden na het inhaleren van een ballonetje lachgas?

Bekijk hier de hele uitzending.

Lachgas gebruiken en autorijden gaan niet samen
Het aantal verkeersongelukken door lachgas is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Vooral jongeren gebruiken lachgas voor een korte kick, maar in het verkeer is het gebruik ervan ontzettend gevaarlijk. De landelijke cijfers laten dat zien. In 2016 waren zo'n zestig ongevallen, in 2019 staat de teller nu al op 960. En we zitten pas in augustus. Veilig Verkeer Nederland start daarom een campagne om lachgasgebruik in het verkeer terug te dringen. Wat doet het met je vermogen om een auto te besturen? We nemen de proef op de som, op een gesloten circuit.

Bekijk hier de hele reportage

Mantelzorgers hebben nooit vakantie
Het is vakantie, maar voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend daar op de camping of in een hotel van te genieten. Mantelzorgers gaan niet gemakkelijk een paar dagen of weken weg. Als ze al gaan, dan brengt dat een hoop geregel met zich mee. Wiel Habets uit Maastricht bijvoorbeeld. Hij zorgt al jaren voor zijn ex-vriendin Elly, die Alzheimer heeft. 32 jaar geleden ging hun relatie uit, maar ze bleven goede vrienden. Elly heeft nu al ruim tien jaar zorg nodig.

Bekijk hier de hele reportage

Dodenweg voor dassen ligt tussen Linne en Sint Odiliënberg
Limburg is dé dassenprovincie van ons land. Er zitten hier naar schatting 1500 van deze roofdieren, die behoren tot de marterachtigen. Dus is het niet verwonderlijk dat er in het verkeer ook veel dieren worden doodgereden. Dit zijn volgens de stichting Das en Boom de drie wegen waar de laatste jaren de meeste dieren sneuvelen: tussen Blitterswijck en Wanssum op de Langstraat, bij Berg en Terblijt op de de provinciale weg N590 en tussen Linne en Sint Odiliënberg op de Grote Bergerweg.

Bekijk hier de hele reportage

Meerssen kan opgelucht ademhalen: ontsnapte leguaan gevonden
Een opmerkelijke klus voor de brandweer in Meerssen. Dinsdag zat er geen kat in de boom, maar een leguaan. Al twee weken was het reptiel vermist en dinsdagmorgen werd hij hoog in een boom gespot. Omdat het geen beestje is om zonder handschoenen aan te pakken, mocht het baasje zelf met de brandweer mee om het beest uit de boom te halen.

Bekijk hier de hele reportage

Naim Matoug tekent profcontract bij PSV
Naim Matoug. Die naam zegt je mogelijk helemaal niks, maar dat zou over een paar jaar weleens anders kunnen zijn. De 16-jarige voetballer uit Grubbenvorst stapte vorig jaar over van VVV-Venlo naar de jeugd van PSV. Nu al mag hij zijn eerste profcontract in Eindhoven tekenen en dat bij de topclub waar hij als klein jongetje op de tribune zat.

Bekijk hier de hele reportage

MVV wil meer meisjes bij Soccer Bootcamp
In Maastricht mogen 150 jongens en meisjes proeven aan het leven als profvoetballer. Voor de tiende keer ging bij MVV de Soccer Bootcamp van start. Vier dagen lang staan de jonge levens van kinderen tussen de vijf tot en met vijftien jaar oud in het teken van voetbal. Wat is er nou mooier dan in de vakantie te sporten? Trainen, oefeningen, spelers ontmoeten en zelfs persconferenties staan op het programma. MVV hoopt dat meer meisjes zich melden voor de bootcamp.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen