Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: hoe goed rij je na een ballonnetje lachgas?

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 18:38

Dinsdag in L1mburg Centraal: L1 doet de lachgastest. Hoe goed kan je nog rijden na het inhaleren van een ballonetje lachgas?

Bekijk hier de hele uitzending.

Lachgas gebruiken en autorijden gaan niet samen
Het aantal verkeersongelukken door lachgas is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Vooral jongeren gebruiken lachgas voor een korte kick, maar in het verkeer is het gebruik ervan ontzettend gevaarlijk. De landelijke cijfers laten dat zien. In 2016 waren zo'n zestig ongevallen, in 2019 staat de teller nu al op 960. En we zitten pas in augustus. Veilig Verkeer Nederland start daarom een campagne om lachgasgebruik in het verkeer terug te dringen. Wat doet het met je vermogen om een auto te besturen? We nemen de proef op de som, op een gesloten circuit.

Bekijk hier de hele reportage

Mantelzorgers hebben nooit vakantie
Het is vakantie, maar voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend daar op de camping of in een hotel van te genieten. Mantelzorgers gaan niet gemakkelijk een paar dagen of weken weg. Als ze al gaan, dan brengt dat een hoop geregel met zich mee. Wiel Habets uit Maastricht bijvoorbeeld. Hij zorgt al jaren voor zijn ex-vriendin Elly, die Alzheimer heeft. 32 jaar geleden ging hun relatie uit, maar ze bleven goede vrienden. Elly heeft nu al ruim tien jaar zorg nodig.

Bekijk hier de hele reportage

Dodenweg voor dassen ligt tussen Linne en Sint Odiliënberg
Limburg is dé dassenprovincie van ons land. Er zitten hier naar schatting 1500 van deze roofdieren, die behoren tot de marterachtigen. Dus is het niet verwonderlijk dat er in het verkeer ook veel dieren worden doodgereden. Dit zijn volgens de stichting Das en Boom de drie wegen waar de laatste jaren de meeste dieren sneuvelen: tussen Blitterswijck en Wanssum op de Langstraat, bij Berg en Terblijt op de de provinciale weg N590 en tussen Linne en Sint Odiliënberg op de Grote Bergerweg.

Bekijk hier de hele reportage

Meerssen kan opgelucht ademhalen: ontsnapte leguaan gevonden
Een opmerkelijke klus voor de brandweer in Meerssen. Dinsdag zat er geen kat in de boom, maar een leguaan. Al twee weken was het reptiel vermist en dinsdagmorgen werd hij hoog in een boom gespot. Omdat het geen beestje is om zonder handschoenen aan te pakken, mocht het baasje zelf met de brandweer mee om het beest uit de boom te halen.

Bekijk hier de hele reportage

Naim Matoug tekent profcontract bij PSV
Naim Matoug. Die naam zegt je mogelijk helemaal niks, maar dat zou over een paar jaar weleens anders kunnen zijn. De 16-jarige voetballer uit Grubbenvorst stapte vorig jaar over van VVV-Venlo naar de jeugd van PSV. Nu al mag hij zijn eerste profcontract in Eindhoven tekenen en dat bij de topclub waar hij als klein jongetje op de tribune zat.

Bekijk hier de hele reportage

MVV wil meer meisjes bij Soccer Bootcamp
In Maastricht mogen 150 jongens en meisjes proeven aan het leven als profvoetballer. Voor de tiende keer ging bij MVV de Soccer Bootcamp van start. Vier dagen lang staan de jonge levens van kinderen tussen de vijf tot en met vijftien jaar oud in het teken van voetbal. Wat is er nou mooier dan in de vakantie te sporten? Trainen, oefeningen, spelers ontmoeten en zelfs persconferenties staan op het programma. MVV hoopt dat meer meisjes zich melden voor de bootcamp.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen