Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Hoe gaat deze vakantiezomer uitzien?

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 19:39

Donderdag in L1mburg Centraal: Wat betekenen de versoepelingen voor Limburg? Hoe gaat deze vakantiezomer uitzien? Onzekerheid bij organisatoren van grote evenementen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Wat betekenen de versoepelingen voor Limburg?
Het kabinet heeft de stippen op de horizon gezet. Langzaamaan gaat Nederland van het slot af en zijn we op weg naar het nieuwe normaal nu de coronacrisis over haar hoogtepunt heen lijkt. Iedere sector maakt de balans op: voor de een is er veel perspectief, voor de ander nog bitter weinig. Want wat te doen als je inclusief je personeel maar dertig mensen in een theater mag ontvangen? Een maatregel die vanaf 1 juni ingaat.

Ook de bioscopen kunnen over enkele weken weer open. In juni met maximaal dertig mensen, een maand later ligt die grens bij honderd personen.

Verder gaan cafés en restaurants ook stapsgewijs van het slot. Maar is het dan nog wel rendabel om nu snel weer open te gaan? De Gerardushoeve in Epen heeft als voordeel dat er buiten nog veel plaats is.

En tot slot het sporten. Vanaf 1 september zijn alle binnen en buitensporten weer toegestaan. Maar hoe zit het met de sportscholen? En is de aftrap van het nieuwe seizoen in het betaald voetbal zonder publiek?

Bekijk hier de hele reportage

Onzekerheid bij organisatoren van grote evenementen
Grote problemen voor grote evenementen. Nederland gaat langzaamaan van het slot af en zijn we op weg naar het nieuwe normaal. Maar dat geldt niet voor festivals en andere massale evenementen. Die staan vanwege corona 'on hold'. Pas als er een vaccin is tegen het virus, mogen ze weer doorgaan. Maar wanneer dat is, weet niemand.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe gaat deze vakantiezomer uitzien?
Het had zo'n mooi jaar kunnen worden voor Maastricht Aachen Airport. Prijsvechter Corendon bood zestien vakantiebestemmingen aan in Zuid-Europa en rekende op 250.000 passagiers die zouden vertrekken vanaf het vliegveld in Beek. Maar het coronavirus gooide roet in eten. De toestellen staan nu noodgedwongen aan de grond en moeten om de zoveel tijd gecheckt worden. Want ook bij een vliegtuig geldt: stilstand is achteruitgang. We bespreken het met Steven van der Heijden, CEO van Corendon en met Joyce Fonteijn, directrice van Kupers Reisinfo, het grootste reisbureau in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe maak je zelf een mondkapje?
Je krijgt ze niet thuisgestuurd en ze liggen ook niet in de schappen van de supermarkt. Dus kun je ze zelf maken: mondkapjes. Van een sok, van een theedoek of zelfs van een BH.

Bekijk hier de hele reportage

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen