Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Heuvellandlijn negen dagen plat

Geplaatst opzaterdag 12 oktober 2019 - 18:12

Zaterdag in L1mburg Centraal: Spieren showen in Venlo, MVV pakt punt tegen Cambuur, zeilmeisje Sterre klaar voor reis over de oceaan, Instagram L1 viert mijlpaal en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Heuvellandlijn voor 9 dagen plat
Treinreizigers tussen Maastricht en Heerlen moeten vanaf zaterdag negen dagen lang rekening houden met vertragingen. Prorail gebruikt de herfstvakantie namelijk voor onderhoud aan het spoor in Meerssen en Valkenburg. Tussen Meerssen en Maastricht worden sporen vervangen en ter hoogte van Valkenburg worden wissels vernieuwd. Bij het station in Valkenburg wordt ook nog eens het spoor verlegd. In totaal wordt ruim zeven kilometer rails vervangen.

Bekijk hier de reportage

Spieren showen in Venlo
Zaterdag was er een groot bodybuilding-event in de Maaspoort in Venlo. Tientallen sporters spanden hun spieren aan, gebruind en wel. Het publiek genoot, en dan vooral de aanwezige dames.

Bekijk hier de reportage

Kasper uit Bunde start als 8ste in World Solar Challenge
Nederland heeft een eer hoog te houden in de World Solar Challenge. Zaterdag was de kwalificatie voor de race in Australië waar werd gekeken wie het snelste was. De snelste mag namelijk zondag als eerste starten. Kasper Sijmons uit Bunde start met zijn team op de 8ste plek, maar vindt dat niet erg. Ze gaan er simpelweg vanuit dat ze iedereen gaan inhalen.

Bekijk hier de reportage

Atletiekverenigingen enthousiast over marathonrecord
Het is u vast niet ontgaan. Sinds zaterdag is er een mens die de marathon loopt onder de twee uur, gemiddeld sneller dan 21 kilometer per uur. Iets dat lang voor onmogelijk werd gehouden, gebeurde dan toch. Eliud Kipchoge deed het in Wenen en zette een tijd neer van 1 uur 59 minuten en 40 seconden. Dat is gemiddeld 17 seconden per 100 meter. Om je daarvan een voorstelling te kunnen maken liep onze niet-sportende senior-verslaggever Lex van Moorsel zaterdagochtend op de baan van Atletiek Maastricht de 100 meter.

Bekijk hier de reportage

MVV pakt punt tegen Cambuur
MVV Maastricht ontving vrijdagavond de nummer twee Cambuur Leeuwarden. Het loopt momenteel niet erg lekker bij de Maastrichtenaren. Na vier nederlagen op rij vonden we MVV terug op de onderste plaatsen. Uitgerekend tegen de Friezen liet MVV zien dat het daar niet thuishoort. Een overwinning had niet misstaan, al werd de 0-0 wel zo ontvangen.

Zeilmeisje Sterre klaar voor reis over de oceaan
Ze is pas 15 jaar, maar Sterre Brouwer uit Sittard zal straks zes maanden lang non-stop op zee zitten. Met een driemaster gaat ze namelijk de Atlantische oceaan oversteken. Samen met 36 andere mede-zeilers gaat ze die uitdaging aan onder de noemer School at Sea. We stippelen haar reisplan uit aan tafel in L1mburg Centraal.

Bekijk hier de reportage

Instagram L1 viert mijlpaal
Foto's van Marjan den Boer ziet u regelmatig langskomen in het weerbericht van L1. Zij is een van de velen die dagelijks weerfoto's naar ons stuurt. Leuk voor ons weerbericht, maar zeker ook voor ons L1 Instagramaccount! Zaterdag vieren we de mijlpaal van 30.000 volgers en daarom liepen we een dagje mee met Marjan.

Bekijk hier de reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen