Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Het terras is geopend

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 20:31

We kunnen weer terecht bij restaurants, cafés of terrassen en OV, bioscopen, theaters, musea, gebedshuizen heropgestart, pastoor Kessel overleden en meer Limburgs nieuws

We kunnen weer terecht bij restaurants, cafés of terrassen
Wekenlang keken veel mensen er reikhalzend naar uit. Op deze Tweede Pinksterdag, na twee en een halve maand, was het dan eindelijk zover. Van noord tot zuid opende de horeca haar deuren. Bekijk hier de hele reportage

Opgestart: OV, bioscopen, theaters, musea, gebedshuizen
Ook het openbaar vervoer, bioscopen en theaters, musea en gebedshuizen startten vanaf nu weer op. Net als in cafés en restaurants gelden daar voorschriften.

Het openbaar vervoer gaat weer rijden volgens de normale dienstregeling en op het station en de perrons moet anderhalve meter afstand worden gehouden. In de trein of bus is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar.

Theaters en bioscopen mogen open. Per zaal zijn maximaal 30 personen toegestaan. Er moet worden gereserveerd, bij de ingang vindt een checkgesprek plaats en binnen moet uiteraard ook hier anderhalve meter afstand worden gehouden.

Ook musea kunnen weer worden bezocht. Er moet worden gereserveerd en er vindt een checkgesprek plaats. Eenmaal binnen moeten bezoekers anderhalve meter afstand houden.

Gebedshuizen zijn weer geopend. Daar mogen maximaal 30 bezoekers en moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Op deze tweede pinksterdag werd in veel kerken een heilige mis gehouden. De Martinuskerk in Weert opende voor het eerst weer voor publiek. Zonder communie en zonder koor. Bekijk hier de hele reportage

Pastoor Verhaag van Kessel overleden
Pastoor Louis Verhaag van Kessel en Kessel-Eik is in zijn slaap overleden. Verhaag was sinds 1996 pastoor van Kessel. Daarvoor was hij werkzaam in Kameroen in Afrika. Hij werd de laatste maanden bekend, omdat zijn parochie zwaar werd getroffen door het coronavirus. Louis Verhaag is 82 jaar geworden. Bekijk hier de hele reportage

Verrassingsconcert bovenop Glaspaleis in Heerlen
In Heerlen werd maandagmiddag het Pancratiusplein wel op heel bijzondere wijze heropend. De band The Rolling Beatles verzorgde een verrassingsconcert bovenop het Glaspaleis. Bekijk hier de hele reportage

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen