Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Het gouvernement is bijna leeg

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 20:18

Net als afgelopen dagen staat ook deze L1mburg Centraal in het teken van de impact van het coronavirus op Limburg.

Thuiszorg in de knel
Thuiszorg en huishoudelijke hulp wordt vanwege de coronacrisis waar mogelijk uitgesteld. Klanten moeten het de komende tijd mogelijk doen met minder hulp. Dat komt doordat er meer zieke patienten zijn. Maar ook omdat zorgorganisaties tijdelijk stoppen met huishoudelijke hulp. Zo lopen thuiszorgmedewerkers minder kans om besmet te raken of om patiënten te besmetten. De Zuid-Limburgse Meandergroep gaat nu bij iedere klant, samen met een huisarts, kijken welke zorg echt noodzakelijk is en welke zorg uitgesteld kan worden.

Bekijk hier de hele reportage

Mantelzorgers kwetsbaar tijdens coronacrisis
Mantelzorgers met een kwetsbare partner maken zich extra zorgen over het coronavirus. Nu de thuiszorg wegvalt moeten de mantelzorgers noodgedwongen alle taken van de thuiszorg overnemen.

Bekijk hier de hele reportage

In een dag hulp in de ouderenzorg worden
In een enkele dag klaargestoomd worden als hulp in de ouderenzorg. Het kan en het moet, want het tekort is schrijnend. In het dagelijks leven is Iris diëtist, Ze heeft momenteel minder klanten en heeft dus tijd over om een handje te helpen. Nathalie verzorgt de trainingen en leert de cursisten onder meer hoe je ouderen moet wassen, aankleden en hun tanden moet poetsen. Maar het geven van een cursus met alle maatregelen is toch best lastig.

Bekijk hier de hele reportage

Weer meer positief geteste Limburgers
In Limburg liep het aantal positief geteste mensen op met 85 naar in totaal 943 personen die corona hebben of hebben gehad. Hoeveel mensen er overleden zijn aan het virus in Limburg, wil de GGD niet melden. Over deze en meer onderwerpen schoof Christian Hoebe van de GGD aan in L1mburg Centraal.

Bekijk hier de hele reportage

Het gouvernement is bijna leeg
Hoe wordt onze provincie bestuurd in deze coronatijden? Je zou kunnen denken dat onze provincie een beetje stuurloos is geworden, want in het gouvernement moet je goed zoeken naar ambtenaren. Van de gebruikelijke negenhonderd zitten er nog maar vijftig achter hun bureau.

Bekijk hier de hele reportage

Mens erger je niet!
Door de corona-crisis hebben gezinnen nu meer tijd voor elkaar en zijn ze noodgedwongen vaker samen binnen in huis. Dus is er meer tijd voor spelletjes en puzzels. Dat merken de spellenwinkels ook. Bijzonder: populair is Pandemic waarbij spelers wereldwijd strijden tegen een dodelijk virus.

Bekijk hier de hele reportage

Renee van Wegberg over Liesbeth List
Liesbeth List is overleden en dat is ook voor Renee van Wegberg uit Horst een moment om bij stil te staan. De actrice speelde drie jaar geleden de hoofdrol in 'Liesbeth List - de musical'. Ze speelde dus Liesbeth List en leerde via die rol de actrice ook persoonlijk kennen als een 'lieve bescheiden vrouw achter de schermen', maar op de planken als een echt podiumbeest.

Bekijk hier de hele reportage

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen