Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Helemaal naar Maastricht voor André Rieu

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 18:11

Vrijdag in L1mburg Centraal: Verdachte van Pinkpopdrama afwezig in de rechtszaal, senioren op het toneel tijdens Cultura Nova en meer Limburgs nieuws...

Verdachte Pinkpopdrama afwezig bij zitting
Er zijn nog steeds veel meer vragen dan antwoorden rond het Pinkpopdrama in juni vorig jaar, toen verdachte Danny S. uit Heerlen inreed op enkele festivalgangers die na afloop op straat zaten om nog even na te genieten. Vier personen werden toen aangereden, eentje daarvan kwam om het leven.

Vrijdagochtend was een regiezitting voor de rechtbank in Maastricht, maar de verdachte liet daar verstek gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Het blijft rommelen in politiek Sittard-Geleen
Het blijft rommelen in de politiek van Sittard-Geleen. Nu is coalitiepartij DNA in tweeën gebroken, waardoor de kans levensgroot is dat de coalitie haar al dunne meerderheid in de gemeenteraad verliest. En dat terwijl de financiële situatie van de gemeente nog steeds penibel is en Sittard-Geleen onder verscherpt toezicht staat van de provincie.

Bekijk hier de hele reportage

Helemaal naar Maastricht voor André Rieu
André Rieu speelde donderdagavond zijn eerst concert van de reeks op het Vrijthof. Ook dit jaar kwamen er weer fans uit binnen- en buitenland. Jo Cortenraedt vroeg de bezoekers waarom ze eigenlijk vanuit alle windstreken naar Maastricht komen om de violist en zijn orkest te zien.

Bekijk hier de hele reportage

Senioren op het toneel tijdens Cultura Nova
Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, zit je natuurlijk vol verhalen. In Roermond gaat een theatervoorstelling in première waarin senioren hun verhalen, ervaringen en persoonlijkheid op het toneel brengen. Verwacht geen voorstelling met een verhaal met een kop en een staart, maar een fysiek en beeldend toneelstuk, waarbij je nogal wat fantasie nodig hebt. De voorstelling zal ook te zien zijn in zorgcentra tijdens festival Cultura Nova in Heerlen. Tijdens het festival maakt L1 een dagelijks programma. Meer beelden en informatie zijn te vinden op de themapagina www.L1.nl/CulturaNova.

Bekijk hier de hele reportage

Brandweer krijgt twee miljoen
2,1 miljoen euro, dat is het bedrag dat de brandweer in Noord- en Midden-Limburg er de komende jaren jaarlijks bij krijgt. Dat geld is nodig omdat de brandweer momenteel kampt met een flink tekort aan vrijwilligers. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker zichtbaar.

Bekijk hier de hele reportage

Directeur van Limburg neemt afscheid
Het einde van een tijdperk. De directeur van onze provincie neemt afscheid. Jan Smeelen was jarenlang topambtenaar van Limburg, doorgaans achter de schermen. Na 38 jaar is hij gestopt met werken. Wat doet dat met een mens?

Bekijk hier de hele reportage

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen