Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Heldendaden in Mesch en in Afghanistan

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 18:20

Donderdag in L1mburg Centraal: viering 75 jaar bevrijding Nederland gestart in Mesch, YouTuber uit Linne gearresteerd in Amerika, heldendaden in Mesch en Afghanistan en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Viering 75 jaar bevrijding gestart in Mesch
Een kranslegging, de laatste levende bevrijders en toespraken van de Amerikaanse ambassadeur en andere hoogwaardigheidsbekleders. De viering van 75 jaar bevrijding is vanochtend feestelijk begonnen in Mesch, het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd. In de ochtend van 12 september 1944 kwamen de eerste Amerikaanse soldaten aan in Mesch en Noorbeek. Op de plek waar de eerste Amerikaan voet op Nederlandse grond zette, vond vandaag de aftrap plaats van een reeks festiviteiten die de komende dagen in Zuid-Limburg plaatsvinden.

Bekijk hier de hele reportage

YouTuber uit Linne gearresteerd bij militair complex in USA
Een actie die wellicht ludiek bedoeld is, maar weleens verstrekkende gevolgen kan hebben. Ties Granzier uit Linne, een YouTuber met ruim 700.000 volgers, leek het leuk om filmpjes te maken op één van de zwaarst bewaakte geheime militaire complexen ter wereld, Area51 in de Amerikaanse woestijn. Hij werd samen met een vriend betrapt en gearresteerd. Het duo riskeert een maandenlange celstraf.

Bekijk hier de hele reportage

Heldendaden in Mesch en Afghanistan
Op deze dag, in 1944, staken de eerste Amerikaanse militaire de grens over bij Mesch. Het eerste Nederlandse dorp was bevrijd. Het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vandaag aan tafel iemand die weet hoe het is om in een vreemd land te moeten vechten, voor de vrijheid van anderen. Gijs Tuinman kreeg de Willemsorde vanwege zijn heldhaftige optreden 10 jaar geleden. Het is de hoogste militaire onderscheiding voor bewezen moed. Dit vond plaats in Afghanistan.

Bekijk hier de hele reportage

Lex wil er 'gans veur gaon'
Lex Uiting, de zanger en tv-presentator uit Venlo lanceerde vandaag de clip bij zijn nieuwe nummer Gans Veur Gaon.

Bekijk hier de hele reportage

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen