Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Heerlens icoon Lex Nelissen overleden

Geplaatst opzondag 14 november 2021 - 18:27

Limburgse ziekenhuizen beginnen met boosterprikken, poppodia & theaters met de nieuwe coronaregels, Lex Nelissen is overleden en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van zondag 14 november 2021:

Limburgse ziekenhuizen beginnen met boosterprikken.
Hoop voor de Limburgse ziekenhuizen. Na hun noodkreet kunnen ze morgen extra vaccins bestellen voor de derde prik, oftewel de zogenaamde boosterprik. Om de bescherming tegen het virus weer te verhogen. Bij het eigen personeel, waar het ziekteverzuim hoog ligt, maar ook voor een betere bescherming van ouderen, die nu weer relatief vaak in het ziekenhuis terecht komen. De eerste prikken worden komende week al gezet.

Bekijk hier de hele reportage

Lex Nelissen is overleden.
Heerlen heeft iemand verloren. Lex Nelissen is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden. Hij werd ook wel de nachtburgmeester van Heerlen genoemd. maar hij was veel meer dan een levensgenieter. Hij was bijvoorbeeld ook theaterdirecteur, pizzeria-eigenaar en met zijn eigen platenlabel inspirator voor jong muzikaal talent. En van echt stoppen met werken, is nooit sprake geweest.

Video: L1

Poppodia, theaters en de nieuwe coronaregels.
Voor de poppodia komen de nieuwe coronamaatregelen op een heel ongunstig moment. Net als in de horeca is de maand december erg belangrijk voor de omzet. Maar deze laatste periode van het jaar is ook een drukke periode waar eerdere optredens die niet door konden gaan vanwege corona naar toe zijn verplaatst. Daardoor is er weinig tot geen rek in het verplaatsen of het verdelen van de optredens over de dag. Grote artiesten zeggen af omdat het voor hen niet te doen is om maar voor een paar honderd man op te treden. Veel concerten zijn daardoor al verplaatst naar 2022.

Bekijk hier de hele reportage

Monique Princen neemt afscheid van MKB.
Na bijna zeven jaar komt er een einde aan het tijdperk Monique Princen bij het MKB Limburg. De belangenorganisatie van zo'n 1300 ondernemers in onze provincie krijgt deze week een nieuwe voorzitter. Morgen zou officieel afscheid genomen worden van Monique Princen, maar corona en een val van de trap, gooiden roet in het eten.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen