Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Handboogschutters pakken zilver

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 18:27

Hoogwater lijkt de doodsteek voor pretpark Valkenier, Roda JC dat onderuit ging tegen RKC Waalwijk en meer Limburgs nieuws.

Handboogschutters Schloesser en Wijler grijpen zilver
De Limburgse handboogschutters Gabriela Schloesser-Bayardo en Steve Wijler hebben beslag gelegd op het zilver in de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Het is het eerste eremetaal voor Limburg én Nederland in Tokio. De schutters uit respectievelijk Nuth en Horn wisten in de finale niet af te rekenen met de torenhoge favoriet Zuid-Korea (5-3).

Bekijk hier de hele reportage

Hoogwater lijkt doodsteek voor pretpark Valkenier
Het hoogwater in Valkenburg betekent hoogstwaarschijnlijk de doodsteek voor pretpark De Valkenier in Valkenburg. "Dit is misschien het laatste seizoen. Ik denk het bijna zeker", zegt voormalig eigenaar Albert Otermans. Het attractiepark is zwaar getroffen door de wateroverlast die Valkenburg vorige week trof. De meeste troep is opgeruimd maar de schade is groot. "De elektriciteit werkt niet meer, vier stroomkasten zijn kapot", aldus directeur Jeffrey Driessen. "Ook zijn motoren en trafo's van de attracties stuk. Die kun je wel vervangen, maar dan ben je maanden verder. Maar de bouwvak begint nu, de vier drukste weken in het jaar."

Bekijk hier de hele reportage

Roda JC onderuit in oefenduel tegen RKC Waalwijk
Roda JC heeft de oefenwedstrijd tegen RKC verloren. In Burgh-Haamstede was de eredivisionist uit Waalwijk met 2-4 te sterk voor de Kerkradenaren. Beide ploegen begonnen ogenschijnlijk in de sterkste samenstelling met veel elan aan de wedstrijd.

Bekijk hier de hele reportage

VVV verliest met 1-4 van Helmond Sport
VVV-Venlo heeft in de vierde wedstrijd in de voorbereiding op de competitie een nederlaag geleden. Op het terrein van eersteklasser Wittenhorst in Horst was Helmond Sport voor 250 toeschouwers met 1-4 te sterk voor het team van Jos Luhukay.

Bekijk hier de hele reportage

De toekomst van onze mobiliteit
Broeikasgassen, klimaatcrisis en energietransitie zijn zomaar drie termen die bijna dagelijkse kost zijn geworden. We moeten anders gaan leven en snel ook, willen we de aarde leefbaar houden voor mens, plant en dier. Een belangrijk onderdeel van de transitie is onze mobiliteit: rijden op groene elektriciteit of waterstof. En moeten we wel allemaal een auto willen bezitten? Waarom niet alleen betalen voor het gebruik? Over die nieuwe mobiliteit praten we vandaag met Harm Weken van de nieuwe Limburgse startup GoodMoovs.

Bekijk hier de hele reportage

Vera van Pol klaar voor Tokio
Turnster Vera van Pol uit Tungelroy had een roerig jaar. Onzekerheid óf ze wel werd geselecteerd voor de Spelen, een corona-lockdown en daar kwam ook nog een hoop onrust bij door de onthullingen over misstanden in haar sport. De 27-jarige turnster heeft in deze tijd veel steun gehad van haar ouders en gesprekken gevoerd met de begeleiders van haar team. En met succes, want Van Pol kwalificeerde zich met glans voor het olympisch turnteam en is nu klaar voor Tokio.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen