Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: groot verschil in inzameling gft-afval

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 18:36

Woensdagavond in L1mburg Centraal: groot verschil in Limburgse gemeenten wat betreft inzameling gft-afval.

Bekijk de hele uitzending hier.

Zetten ze bij jou het meeste gft-afval aan de straat?
Hoeveel groente-, fruit- en tuinafval bied jij tegenwoordig aan? We worden van alle kanten aangespoord om vooral zo min mogelijk afval aan te bieden in de groene bak. Maar uit de vandaag gepresenteerde cijfers van het CBS, blijkt dat men in de ene gemeente hiermee veel meer bezig is, dan in een andere. Op zeven gemeentes na, heeft het CBS cijfers van alle Limburgse plaatsen. Wat opvalt is dat de mensen in Venray veruit het minste afval aanbieden, omgerekend zo'n 42 kilo per persoon per jaar. Ter vergelijking: in Meerssen is dat gemiddelde 211 kilo per jaar per persoon.

Bekijk hier de hele reportage

Asbestdaken bijna tot verleden tijd
Heb jij nog een asbestdak? Op een schuur of in je garage? Over zes jaar moet al het asbest uit Nederland verdwenen zijn. Het kabinet heeft dit langslepende besluit eindelijk genomen. Verreweg de meeste asbest is te vinden in de agrarische sector. In totaal zit er acht miljoen vierkante meter asbest in de daken in de Limburgse agrosector, zo heeft de provincie becijferd. Maar Limburg heeft ook veel verouderde bedrijfshallen. Hier is in totaal 500.000 vierkante meter dakoppervlak waar asbest in zit, soms ook in de bebouwde omgeving.

Bekijk hier de hele reportage

Meest geliefd: Maastrichtenaren die Nederlands spreken
Maastrichtenaren die Nederlands spreken, het is het meest geliefd in dit land. Zoover onderzocht welk accent als prettigst werd ervaren in dit land, en Maastricht bleek nummer 1. Wij namen de proef op de som. Op het Vrijthof in Maastricht droeg rasechte Maastrichtse Marie Ange Castermans van Duo X-Elle zich uit voor Harry Mulisch.

Bekijk hier de hele reportage

Kevin van Dessel en België-Nederland
Nederland zit weer in de lift, want zo opportunistisch zijn we ook wel weer. Na de 3-0 zege op Duitsland volgde gisteren een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen de nummer 1 van de wereld België. We keken samen met de Belgische oud-Roda- en VVV-speler Kevin van Dessel mee in een café in Genk.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalvrouwen laten WK-koorts stijgen
Volleybal, waar oude tijden herleven dankzij de volleybalvrouwen. De WK-koorts stijgt: morgen is de halve finale. Aan tafel oud-volleybalinternational Guido Görtzen.

Bekijk hier de hele reportage

Documentaire over oud-international Stan Valckx
Bourgondisch Architect, dat is de titel van een documentaire over Stan Valckx die vanavond in première gaat op Fox Sports. De titel slaat eigenlijk in zijn geheel op de persoon Stan Valckx. Architect, omdat hij in de film wordt gevolgd tijdens zijn werk als manager van VVV die mede het team samenstelt. Bourgondisch, omdat Valckx nu eenmaal van het goede leven houdt.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen