Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: groot verschil in inzameling gft-afval

Geplaatst opwoensdag 17 oktober 2018 - 18:36

Woensdagavond in L1mburg Centraal: groot verschil in Limburgse gemeenten wat betreft inzameling gft-afval.

Bekijk de hele uitzending hier.

Zetten ze bij jou het meeste gft-afval aan de straat?
Hoeveel groente-, fruit- en tuinafval bied jij tegenwoordig aan? We worden van alle kanten aangespoord om vooral zo min mogelijk afval aan te bieden in de groene bak. Maar uit de vandaag gepresenteerde cijfers van het CBS, blijkt dat men in de ene gemeente hiermee veel meer bezig is, dan in een andere. Op zeven gemeentes na, heeft het CBS cijfers van alle Limburgse plaatsen. Wat opvalt is dat de mensen in Venray veruit het minste afval aanbieden, omgerekend zo'n 42 kilo per persoon per jaar. Ter vergelijking: in Meerssen is dat gemiddelde 211 kilo per jaar per persoon.

Bekijk hier de hele reportage

Asbestdaken bijna tot verleden tijd
Heb jij nog een asbestdak? Op een schuur of in je garage? Over zes jaar moet al het asbest uit Nederland verdwenen zijn. Het kabinet heeft dit langslepende besluit eindelijk genomen. Verreweg de meeste asbest is te vinden in de agrarische sector. In totaal zit er acht miljoen vierkante meter asbest in de daken in de Limburgse agrosector, zo heeft de provincie becijferd. Maar Limburg heeft ook veel verouderde bedrijfshallen. Hier is in totaal 500.000 vierkante meter dakoppervlak waar asbest in zit, soms ook in de bebouwde omgeving.

Bekijk hier de hele reportage

Meest geliefd: Maastrichtenaren die Nederlands spreken
Maastrichtenaren die Nederlands spreken, het is het meest geliefd in dit land. Zoover onderzocht welk accent als prettigst werd ervaren in dit land, en Maastricht bleek nummer 1. Wij namen de proef op de som. Op het Vrijthof in Maastricht droeg rasechte Maastrichtse Marie Ange Castermans van Duo X-Elle zich uit voor Harry Mulisch.

Bekijk hier de hele reportage

Kevin van Dessel en België-Nederland
Nederland zit weer in de lift, want zo opportunistisch zijn we ook wel weer. Na de 3-0 zege op Duitsland volgde gisteren een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen de nummer 1 van de wereld België. We keken samen met de Belgische oud-Roda- en VVV-speler Kevin van Dessel mee in een café in Genk.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalvrouwen laten WK-koorts stijgen
Volleybal, waar oude tijden herleven dankzij de volleybalvrouwen. De WK-koorts stijgt: morgen is de halve finale. Aan tafel oud-volleybalinternational Guido Görtzen.

Bekijk hier de hele reportage

Documentaire over oud-international Stan Valckx
Bourgondisch Architect, dat is de titel van een documentaire over Stan Valckx die vanavond in première gaat op Fox Sports. De titel slaat eigenlijk in zijn geheel op de persoon Stan Valckx. Architect, omdat hij in de film wordt gevolgd tijdens zijn werk als manager van VVV die mede het team samenstelt. Bourgondisch, omdat Valckx nu eenmaal van het goede leven houdt.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen