Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Gemeente verstopt door hondenpoepzakjes

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 18:15

Zondag in L1mburg Centraal: tumultueuze derby Roda-MVV eindigt in gelijkspel, Peel en Maas verstopt door hondenpoepzakjes, Weertse pater Jos Kuppens thuis in Malawi en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Roda-MVV: vuurwerk, vier goals, geen winnaar
Vier doelpunten, vuurwerk op de tribunes, de wedstrijd twee keer stilgelegd en geen winnaar. Dat is een beknopte samenvatting van de burenstrijd tussen Roda en MVV. In Kerkrade werd het 2-2. Raddraaiers kregen het voor elkaar dat de wedstrijd al binnen een minuut werd stilgelegd en later in de eerste helft nog eens. Er was te veel rook in het stadion, dus besloot de scheidsrechter om naar binnen te gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Familie vermoorde Köksal wil dat OM in hoger beroep gaat
De familie van de vermoorde Ömer Köksal wil dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat. Köksal werd twee jaar geleden in Blerick vermoord na een uit de hand gelopen drugsruzie, waar hij onbedoeld bij betrokken raakte. Het OM moet maandag bekendmaken of het in hoger beroep gaat, maar de familie heeft tot op heden nog niets van ze gehoord.

Bekijk hier de hele reportage

Manifestatie tegen oorlogsdreiging Midden-Oosten
Zondagmiddag was er in Maastricht een manifestatie tegen de oorlogsdreiging in het Midden-Oosten. Maatschappelijke en politieke groeperingen zoals Amnesty International, GroenLinks en Internationale Socialisten maken zich vooral zorgen over het lot van de bevolking van Iran en Irak. Ongeveer 50 deelnemers protesteerden vooral tegen de westerse militaire aanwezigheid in het Midden-Oosten.

Bekijk hier de hele reportage

Peel en Maas verstopt door hondenpoepzakjes
Rioolverstoppingen door hondenpoepzakjes. In de gemeente Peel en Maas hebben ze het er druk mee. Steeds meer mensen gooien het plastic zakje met de grote behoefte niet in de vuilnisbak, maar in de put langs de weg om er snel vanaf te zijn. Maar ze weten vaak niet hoe groot de gevolgen zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Malawi, het thuis van de Weertse pater Jos Kuppens
Pater Jos Kuppens is in zijn geboortestad Weert. Bij zijn broer in huis viert hij nog even vakantie. De 77-jarige missionaris is gepensioneerd maar zijn koffers staan gepakt om naar huis te gaan, naar Malawi in Afrika.

Bekijk hier de hele reportage

Krijgt Limburg meer Michelinsterren?
Een belangrijke dag voor toprestauranthouders en chefkoks, want maandag om 12:00 uur wordt de Michelingids 2020 gepresenteerd. Komen er sterrenrestaurants bij in Limburg? Gaat het niveau omhoog of loopt het terug? Jo Cortenraedt maakte een ronde langs de keukens van de Limburgse kanshebbers.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen