Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Geld voor slachtoffers hoogwater

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 19:29

Duizend euro voor door hoogwater getroffen huishoudens, Limburgse hulpverleners bij watersnood België, Schuurs gaat voor een medaille op OS en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Duizend euro voor door hoogwater getroffen huishoudens
Al 8,5 miljoen euro is er binnengekomen op giro 777, bedoeld voor de slachtoffers van de watersnood die Limburg vorige week trof. Het geld gaat direct naar de mensen die het nodig hebben, zo is vrijdag besloten. Zo'n 8000 huishoudens, die het zwaarst getroffen werden, krijgen ieder 1000 euro.

Bekijk hier de hele reportage

Schade zorginstelling Sevagram meer dan 40 miljoen euro
Zorginstelling Sevagram heeft na het hoogwater in Valkenburg een eerste schatting kunnen maken van de materiële schade. Die bedraagt op dit moment 42,5 miljoen euro. Zorglocatie Valkenheim met 84 bewoners is het hardst getroffen door de overstroming van de Geul vorige week. Volgens bestuurder Pim Steerneman van Sevagram kan het pand als verloren worden beschouwd.

Bekijk hier de hele reportage

Macy uit Roermond helpt bij watersnood België
Al dagen zijn hulpverleners in de weer om alle rotzooi die het water heeft achtergelaten, op te ruimen. België is, met name in Wallonië, nog een graad heftiger getroffen dan Limburg. Aan tafel spreken we erover met Macy Ophelders uit Roermond, net terug uit het rampgebied rond Luik.

Bekijk hier de hele reportage

Likjes verf toveren Heerlen om tot paradijs
Van achterstandswijk tot de grootste mural van Europa. De Auroraflats in hartje Heerlen staan te boek als problematisch. Maar het Spaanse kunstenaarsduo Boa Mistura gaat de meer dan 200 appartementen omtoveren tot straatkunst. Maar het belangrijkste doel: de bewoners verenigen en de buurt verbeteren. De eerste kleuren zijn al te zien.

Heerlen staat natuurlijk bekend als de stad met murals, maar vrijdag is er ook een 'flooral' onthuld, een schildering op de grond. Het project van stichting Street Art is ontworpen door een Amerikaanse kunstenaar en is onder meer gebaseerd op het Romeinse verleden en het mijnverleden van de stad.

Bekijk hier de hele reportage

Schuurs gaat voor een medaille op Olympische Spelen
Veel tennisprofs slaan de Olympische Spelen over. Er zijn daar immers geen punten voor de wereldranglijst te verdienen. Dat geldt niet voor Demi Schuurs. Zij heeft er jarenlang reikhalzend naar uitgekeken. Het is een meisjesdroom voor haar. Samen met Kiki Bertens vormt ze een duo op de baan in Tokio. Ook al draait Bertens, op z'n zachtst gezegd, een stroef seizoen: Schuurs gaat voor een medaille.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen