Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Geitenhouders gefrustreerd

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 19:39

Zaterdag in L1mburg Centraal: jonge mantelzorgers, de Duitse keizer in Eijsden, een documentaire over dansmarietje Carrie en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Geitenhouders gefrustreerd over verbod op nieuwbouw
Als het aan een meerderheid van de Limburgs Parlement ligt komt er een verbod op nieuwe geitenhouderijen en een verbod op nieuwbouw. Bij de Limburgse Land en Tuinbouwbond LLTB, maar zeker ook bij de geitenhouders sloeg het nieuws in als een bom. Voor Frank Brinkhaus zijn zijn drieduizend geiten zijn lust en zijn leven. Met zijn 34 jaar een van de jongere generaties geitenboeren die juist heel erg bezig zijn met innovatie.

Bekijk hier de hele reportage.

Iris (12) uit Margraten is jonge mantelzorger
Als kind moet je vooral kind zijn en je nergens zorgen over maken. Toch geldt dat niet voor iedereen. Maar liefst 1 op de 4 kinderen in Nederland op het voortgezet onderwijs is mantelzorger. Zo ook de twaalfjarige Iris uit Margraten. Ze is mantelzorger voor haar jongere zusje Lotte met autisme.

Bekijk hier de hele reportage.

Hoe maak je aan de lopende band carnavalsmuziek?
Morgen barst het weer los, het nieuwe carnavalsseizoen. Voorpret voor carnavalsgekken, maar ook flinke drukte in verschillende Limburgse muziekstudio's. Een van die studio's ligt in Weert. Daar wordt aan de lopende band carnavalsmuziek gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage.

Eerste Wereldoorlog: Duitse keizer vlucht naar Eijsden
Honderd jaar geleden dook er onverwacht hoog bezoek op in Eijsden. De Duitse keizer Wilhelm II meldde zich als asielzoeker aan de grens. Zijn vlucht luidde het einde in van de Eerste Wereldoorlog. De komst van een echte keizer trok nogal wat bekijks in het rustige Eijsden.

Bekijk hier de hele reportage.

Dansmarietje Cassie uit Kerkrade is topsporter
Trainen als een topsporter om te kunnen presteren op zittingen en dansavonden. Cassie Schmeets uit Kerkrade, 21 jaar, traint vijf keer per week. Ze is dansmarietje. Een inkijkje in haar leven krijg je in de documentaire die Tom Doesborg over haar maakte.

Bekijk hier de hele reportage.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen