Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Geen verhoor verdachte moordzaak Prins

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 18:06

Nog geen verhoor nieuwe verdachte moordzaak Sven Prins, Nederweertenaar gezien als kopstuk van cocaïnebende, een half jaar Remkes in Limburg en meer Limburgs nieuws

Nog geen verhoor nieuwe verdachte moordzaak Sven Prins
Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat een eventueel nieuwe verdachte in de moordzaak Sven Prins niet direct hoeft te worden verhoord. Een verzoek van justitie en enkele advocaten werd maandag aangehouden. In de moordzaak zit mogelijk een van de veroordeelden al jaren onschuldig vast. Deze Sergio K. werd door de rechtbank in Maastricht tot 30 jaar cel veroordeeld. Sergio heeft altijd ontkend dat hij erbij was.

Bekijk hier de hele reportage

Nederweertenaar gezien als kopstuk van cocaïnebende
De 60-jarige Fred E. uit Nederweert zou een bende aansturen die onlangs duizenden kilo's cocaïne probeerde te importeren. Dat beweren opsporingsdiensten in Spanje. Fred E. is op 8 oktober aangehouden door Policía Nacional, in het dorpje Mijas aan de Costa del Sol.

Bekijk hier de hele reportage

Zo maak je carnavalsnummers na de coronadip
Vorig jaar bedierf corona de feestvreugde. Veel artiesten hadden geen zin carnavalsnummers te schrijven, omdat ze er toch niks mee konden. Er werden toen 92 liedjes ingestuurd voor het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer, het LVK. Dat kinkt veel, maar het is maar de helft van het jaar ervoor. Nu de 11e van de 11e nadert moeten veel artiesten weer uit de startblokken voor het nieuwe vastelaovesseizoen. Opstarten na een lange muzikale stilte is voor de een makkelijker dan voor de ander.

Bekijk hier de hele reportage

Wat leverde een half jaar Remkes op voor Limburg?
Hij werd een half jaar geleden aangesteld om orde op zaken te stellen na verschillende integriteitsaffaires waarna het voltallige provinciebestuur opstapte. VVD'er Johan Remkes begon in april als waarnemend gouverneur in Limburg. Met een drieledige opdracht: het aanpakken van de bestuurscultuur, de vorming van een nieuw bestuur en de zoektocht naar een nieuwe gouverneur.

Bekijk hier de hele rapportage

Johanna is weer fit na De Dansmarathon
Dansers die van voor niet meer wisten of ze van achteren nog leefden en soms zelfs per brancard van de dansvloer moesten. De tv-show waarin koppels 50 uur non-stop moesten dansen krijgt een hoop kritiek. Hadden de programmamakers wel genoeg oog voor het welzijn van de kandidaten? Jazeker, zeggen Johanna Gaasbeek en haar partner Bechir. Het koppel maakte de 50 uur vol, maar met name Bechir kon op het einde amper nog rechtop staan.

Bekijk hier de hele reportage

Eaters gaat voor Geleense spelers
Waar in het verleden Amerikanen, Canadezen en Finnen de ijshockeyschaatsen bij de Eaters in Geleen onderbonden, wil de club nu met eigen jongens met een Geleense achtergrond mogelijk een prijsje pakken. De Geleense jongens moeten echter wel nog naar elkaar toe groeien.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen