Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Frustraties door afschalen zorg

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 18:20

Frustraties door afschalen zorg, steden nemen maatregelen tegen drukte op Black Friday, meer arbeidsmigranten nodig in Limburg en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Frustraties bij wachtende patiënten door afschalen zorg
De reguliere zorg ligt nagenoeg stil als gevolg van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen. Nu worden ook steeds meer urgente operaties afgezegd, met alle gevolgen van dien. We plaatsten een oproep op Facebook en kregen veel reacties van mensen die daardoor geraakt worden. Nicole Bos uit Venray is hartpatiënt. Ze moet een openhartoperatie ondergaan en die is nu op de lange baan geschoven: "Die niet-gevaccineerde coronapatiënt houdt mijn ic-bed bezet."

Bekijk hier de hele reportage

Steden nemen maatregelen tegen drukte op Black Friday
De druk op de ziekenhuizen is nog altijd onverminderd hoog en de cijfers blijven slecht. Tijd voor actie, vindt de burgemeester Annemarie Penn van Maastricht. Het demissionaire kabinet komt hoogstwaarschijnlijk ergens de komende dagen met nieuwe maatregelen, maar eerst krijgen we nog Black Friday, aanstaande vrijdag, koopjesdag en dat betekent topdrukte in de steden.

Bekijk hier de hele reportage

Meijel terughoudend over arbeidsmigranten op camping
Meijel krijgt volgend jaar heel veel inwoners erbij, want op de voormalige camping Nieuwe Hof komen 400 arbeidsmigranten wonen. De gemeente Peel en Maas herbergt al honderden arbeidsmigranten en dit is een van de grootste huisvestingsprojecten tot nu toe. Dat leidt scepsis onder de buurtbewoners, die vrezen voor overlast. Zowel de gemeente als de eigenaar van de camping proberen er nu voor te zorgen dat die vrees zoveel mogelijk wordt weggenomen.

Bekijk hier de hele reportage

Meer arbeidsmigranten nodig in Limburg
Limburg heeft de komende jaren zeker 4000 extra arbeidsmigranten nodig om vacatures in te vullen. Dat schrijven Ondernemend Limburg, de provincie en de drie regio's in een gezamenlijke visie. Het tekort is het grootst in onder andere de agrarische sector, transport en logistiek. De partijen geven aan dat de werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten wel structureel moet verbeteren. We praten erover met Giel Braun, voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging en voorzitter van de Stuurgroep Internationale Werknemers.

Bekijk hier de hele reportage

VVV bereidt zich voor op duel tegen Roda
Het is de derby van het zuiden tegen het noorden, oftewel Roda JC tegen VVV-Venlo. Vrijdag treffen beide ploegen elkaar voor het eerst dit seizoen. Bij VVV hebben ze na vijf verliespartijen gelukkig weer eens gewonnen. Trainer Luhukay denkt dat het lek boven is.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen