Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Fortuna Sittard is 8 miljoen rijker

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 18:22

Fortuna is 8 miljoen euro rijker, klooster Hoogcruts als creatieve broedplaats, studeren door corona niet altijd even fijn en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Fortuna is 8 miljoen rijker
Als alles doorgaat wordt het de grootste investering ooit gedaan in een Limburgse voetbalclub. De Turkse geldschieter Acun Ilicali wil 8 miljoen euro steken in Fortuna Sittard en op die manier 60 procent van de aandelen van de club in handen krijgen. De KNVB moet de deal nog goedkeuren. Dat kan nog weken duren.

Bekijk hier de hele reportage

De zorg werkt veilig
We zagen het vlak nadat de reguliere zorg weer werd opgestart: patiƫnten durfden niet naar de huisarts of het ziekenhuis uit angst voor een mogelijke besmetting. Ouderen die eigenlijk naar een verpleeghuis moesten, gingen niet omdat de familie bang was voor een lockdown. Nu zijn we een paar maanden verder en wat blijkt? Nog altijd blijft de wachtkamer van de huisarts leeg en ook de zorgcentra merken dat mensen nog altijd afwachtend zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Klooster Hoogcruts klaar voor de toekomst
Tien jaar lang is eraan gewerkt, maar het project nadert zijn voltooiing. Het voormalige klooster Hoogcruts bij Noorbeek is klaar voor de toekomst, dat wil zeggen een plek voor bezinning en reflectie, tot stand gekomen met hulp van Duitse architectuurstudenten.

Bekijk hier de hele reportage

Studeren door corona niet altijd even fijn
Studenten zijn inmiddels een paar weken begonnen aan het nieuwe collegejaar. Door corona ziet dat er anders uit dan andere jaren. Veel online lessen en weinig fysiek contact met medestudenten. Een flinke domper, zeker als eerstejaarsstudent. We volgen dit studiejaar drie eerstejaars: Simone, Vanghelis en Mina. Wat valt er tegen? Wat valt er juist mee? Gedurende dit schooljaar vertellen ze ons regelmatig hoe het hen vergaat. Vandaag de eerste aflevering.

Bekijk hier de hele reportage

De Zjwaam-vallei raakt in verval
Noem het een "fantasie Madurodam". In Swalmen ligt een tuin met daarin een bijzondere verzameling miniatuurhuizen. De Zjwaam-vallei heet het. Maar er zijn zorgen. De vallei raakt in verval. En er is zelfs een kans dat de miniatuurdroomwereld zal ophouden te bestaan. Een kijkje in de bijzondere achtertuin van de inmiddels 86-jarige schepper, Jan Janssen.

Bekijk hier de hele reportage

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen