Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Fabrizio stopt ermee

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 18:22

Donderdag in L1mburg Centraal: Fabrizio stopt ermee, Iron Dog Run in Nunhem, zondagsdiensten in de ziekenhuizen, een boek over de Nachtwacht in Maastricht en meer Limburgs nieuws...

Geen Mestreechse Italo-disco meer: Fabrizio stopt ermee
Nooit meer Roetewisser. Nooit meer De Körk. Nooit meer Sjiek is mich dat. Fabrizio stopt ermee. Kevin Cramer, zoals de artiest in het echt heet, vindt het mooi geweest. Hij gaat zijn energie steken in een ander project waar hij al een tijdje mee bezig is, zijn eigen speelhal. Fabrizio zag tien jaar geleden het levenslicht, in 2009. Toen brak hij door met Sjiek is mich dat, een cover van het Italiaanse Felicitá, waarmee hij ook landelijk bekendheid verwierf. Italo-disco werd zijn specialiteit, ouwe hits, maar dan in een Mestreechs jeske.

Bekijk hier de hele reportage

Zondagsdiensten in de ziekenhuizen
Alleen als je vandaag spoedeisende hulp nodig had, kon je vandaag terecht in de ziekenhuizen van Sittard en Heerlen, anders niet. Er werden zondagsdiensten gedraaid, zeg maar de stakingsvariant voor ziekenhuizen. Want het personeel wil meer geld, en minder werkdruk.

Bekijk hier de hele reportage

Topvrouw van het jaar, wordt het een Limburgse?
Wie wordt topvrouw van het jaar? Er zit een kans in dat het een Limburgse wordt. Rianne Letschert, de rector van de Universiteit Maastricht, is genomineerd, samen met twee anderen. De finale, die is vanavond, in Amsterdam.

Bekijk hier de hele reportage

Iron Dog Run, voor politiehonden en hun baasjes
Tokkelende honden. Je zult ze in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen. Vandaag in de bossen van Nunhem waren er tientallen te zien. Ze deden mee aan de internationale Iron Dog Run, een speciaal parcours voor politiehonden en hun baasjes.

Bekijk hier de hele reportage

Duitsers in de grensstreek over 75 jaar bevrijding
Vlak over de grens in het Duitse Selfkant is de oorlog ook 75 jaar geleden afgelopen. Hoe wordt die bevrijding anno 2019 in Selfkant, de buurgemeente van Sittard, beleefd? We nemen een kijkje over de grens.

Bekijk hier de hele reportage

Jeugdboek over de Nachtwacht in Maastricht
Als ik vraag; waar hangt het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt, dan weten de meeste mensen het antwoord wel. Amsterdam natuurlijk, in het Rijksmuseum. Maar als je die vraag 75 jaar geleden had gesteld, was het antwoord Maastricht geweest. Het schilderij werd, samen met honderden andere kunstschatten, verstopt in de Sint Pietersberg, om te voorkomen dat de Duitsers ermee vandoor zouden gaan. Manon Berns heeft een jeugdboek geschreven over de Nachtwacht in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen