Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Fabrizio stopt ermee

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 18:22

Donderdag in L1mburg Centraal: Fabrizio stopt ermee, Iron Dog Run in Nunhem, zondagsdiensten in de ziekenhuizen, een boek over de Nachtwacht in Maastricht en meer Limburgs nieuws...

Geen Mestreechse Italo-disco meer: Fabrizio stopt ermee
Nooit meer Roetewisser. Nooit meer De Körk. Nooit meer Sjiek is mich dat. Fabrizio stopt ermee. Kevin Cramer, zoals de artiest in het echt heet, vindt het mooi geweest. Hij gaat zijn energie steken in een ander project waar hij al een tijdje mee bezig is, zijn eigen speelhal. Fabrizio zag tien jaar geleden het levenslicht, in 2009. Toen brak hij door met Sjiek is mich dat, een cover van het Italiaanse Felicitá, waarmee hij ook landelijk bekendheid verwierf. Italo-disco werd zijn specialiteit, ouwe hits, maar dan in een Mestreechs jeske.

Bekijk hier de hele reportage

Zondagsdiensten in de ziekenhuizen
Alleen als je vandaag spoedeisende hulp nodig had, kon je vandaag terecht in de ziekenhuizen van Sittard en Heerlen, anders niet. Er werden zondagsdiensten gedraaid, zeg maar de stakingsvariant voor ziekenhuizen. Want het personeel wil meer geld, en minder werkdruk.

Bekijk hier de hele reportage

Topvrouw van het jaar, wordt het een Limburgse?
Wie wordt topvrouw van het jaar? Er zit een kans in dat het een Limburgse wordt. Rianne Letschert, de rector van de Universiteit Maastricht, is genomineerd, samen met twee anderen. De finale, die is vanavond, in Amsterdam.

Bekijk hier de hele reportage

Iron Dog Run, voor politiehonden en hun baasjes
Tokkelende honden. Je zult ze in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen. Vandaag in de bossen van Nunhem waren er tientallen te zien. Ze deden mee aan de internationale Iron Dog Run, een speciaal parcours voor politiehonden en hun baasjes.

Bekijk hier de hele reportage

Duitsers in de grensstreek over 75 jaar bevrijding
Vlak over de grens in het Duitse Selfkant is de oorlog ook 75 jaar geleden afgelopen. Hoe wordt die bevrijding anno 2019 in Selfkant, de buurgemeente van Sittard, beleefd? We nemen een kijkje over de grens.

Bekijk hier de hele reportage

Jeugdboek over de Nachtwacht in Maastricht
Als ik vraag; waar hangt het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt, dan weten de meeste mensen het antwoord wel. Amsterdam natuurlijk, in het Rijksmuseum. Maar als je die vraag 75 jaar geleden had gesteld, was het antwoord Maastricht geweest. Het schilderij werd, samen met honderden andere kunstschatten, verstopt in de Sint Pietersberg, om te voorkomen dat de Duitsers ermee vandoor zouden gaan. Manon Berns heeft een jeugdboek geschreven over de Nachtwacht in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen