Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: extra verslavingsgevaar in coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 21:24

Dinsdag in L1mburg Centraal: VMBO Maastricht blijft onder toezicht, reconstructie van de natuurbrand in De Meinweg, het extra gevaar van verslaving tijdens de coronacrisis en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

VMBO Maastricht blijft onder toezicht
Het VMBO Maastricht blijft onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Dat schrijft Minister Arie Slob van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer. De school kwam twee jaar geleden in het nieuws toen er eindexamens van meer dan 350 leerlingen ongeldig werden verklaard. Tot nu toe is de minister nog steeds niet tevreden.

Bekijk hier de hele reportage

Reconstructie van de natuurbrand in De Meinweg
Vorige week stond natuurgebied De Meinweg vier dagenlang in brand. Tanks en helikopters werden ingezet om het vuur te bestrijden en zelfs Herkenbosch werd geëvacueerd, kortom de situatie was ernstig en bedreigend. Een week na het begin van de brand kan - heel voorzichtig - de balans worden opgemaakt. En die lijkt zo op het eerste gezicht mee te vallen,

Bekijk hier de hele reportage

Zweedse meubelgigant in Heerlen weer open
Zes weken was de Zweedse meubelgigant gesloten, maar vandaag gingen de deuren van IKEA in Heerlen weer open. Zo'n honderd mensen stonden vanochtend al voor de deur om weer binnen te mogen. De winkel heeft weken nagedacht hoe mensen op 1,5 meter toch geholpen kunnen worden.

Bekijk hier de hele reportage

Het extra gevaar van verslaving tijdens de coronacrisis
De coronacrisis kan grote gevolgen hebben voor Limburgers met een verslaving of voor verslaafden in herstel. Denk hierbij aan alcohol, drugs, gokken, online shoppen of andere verslavingen. Hoe voorkom je dat mensen afglijden. En wat zijn de handvatten voor mensen die met een verslaving kampen in deze tijd van veel thuis zijn en weinig sociale contacten? In L1mburg Centraal een gesprek met Kelly Sonnenschein - van Vincent Verslavingszorg met vestigingen in heel Limburg - en met Luciano Mafficioli del Castelletto - een verslaafde in herstel die inmiddels mensen helpt die hetzelfde moeten doorstaan.

Bekijk hier de hele reportage

Rondjes rijden in een lege bus
Het openbaar vervoer in Limburg rijdt nu vooral voor mensen die buitenshuis werken. Maar als die niet naar hun werk gaan, is het doodstil in de treinen en bussen van Arriva. Buschauffeurs rijden vaak met een lege bus, en dat is best wel saai. Verslaggever Lex van Moorsel reed een rondje mee in een Maastrichtse stadsbus.

Bekijk hier de hele reportage

WK Vierspannen verplaatst naar 2021
Na het EK Voetbal, Wimbledon en de Olympische Spelen kan nu ook een definitieve streep door het WK Vierspan, het eerstvolgende wereldkampioenschap in de paardensport. Limburg 2020 zou in september in Kronenberg plaatsvinden. Maar helaas: het gaat niet door, maakte de organisatie officieel bekend. Volgend jaar ontstaat er een mooie combinatie met het WK Tweespan dat precies op dezelfde plek plaatsvindt.

Bekijk hier de hele reportage

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen