Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Extra griepprikken om zorg te ontlasten

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 18:07

Griepprikken moeten zorginfarct voorkomen, waarom TikTok slecht kan zijn voor je geheugen, Reuverse Johanna in De Dansmarathon van SBS6 en meer Limburgs nieuws.

Griepprikken moeten zorginfarct voorkomen
Honderdduizenden Limburgers krijgen in de maanden oktober en november een uitnodiging voor de griepprik. Mensen boven de 60 jaar, zorgmedewerkers en patiënten met een medische aandoening krijgen jaarlijks een uitnodiging om een prik te halen. Dit jaar heeft de Gezondheidsraad de groepen die in aanmerking komen voor de gratis prik uitgebreid. Ook zwangere vrouwen en mensen met ernstig overgewicht kunnen naar de huisarts om de prik te krijgen. Deze week starten de huisartsen met het zetten van de prik. Bij Medisch Centrum Wieënhof in Venray startte het griepprikken woensdagmiddag.

Bekijk hier de hele reportage

Productie VDL NedCar in Born weer deels opgestart
De productie bij VDL Nedcar in Born is weer deels opgestart. Vorige week werden alle onderdelen van VDL, waaronder de fabriek in Born, compleet stilgelegd na een cyberaanval. Op dit moment draait VDL Nedcar alleen nog middagdiensten. Het is de bedoeling dat de volledige productie volgende week wordt opgepakt.

Bekijk hier de hele reportage

Waarom TikTok slecht kan zijn voor je geheugen
Een Maastrichts onderzoek naar valse herinneringen maakt kans op de Klokhuis Wetenschapsprijs. Die prijs gaat naar het onderzoek dat het meest interessant en relevant is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Het genomineerde onderzoek heet "Waarom TikTok slecht kan zijn voor je geheugen". Henry Otgaar, hoogleraar rechtspsychologie, is te gast.

Bekijk hier de hele reportage

Guido Görtzen wil met Limac grote stappen zetten
Voor het publiek zijn ze nog de grote onbekenden, de volleyballers van Limac uit Linne. Dit jaar spelen ze voor het eerst in de eredivisie. Olympisch kampioen Guido Görtzen is hun coach en inspirator. Hij wil graag snel grote stappen zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Reuverse Johanna in De Dansmarathon van SBS6
Vijftig uur aan één stuk dansen en in totaal maar vijf uur rust. Johanna Gaasbeek uit Reuver doet samen met haar danspartner uit Ede mee aan de uitputtingsslag De Dansmarathon van SBS6, die morgen van start gaat. Honderd koppels strijden daarin om 100.000 euro en natuurlijk eeuwige roem.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen