Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 18:18

Woensdag in L1mburg Centraal: 200 kilo cocaïne onderschept in Maasbracht, OM vervolgt verdachten in zaak-MH17, Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen en meer Limburgs nieuws.​

Bekijk hier de hele uitzending.

Ruim 200 kilo cocaïne ontdekt in loods in Maasbracht
Bij een metaalrecyclingbedrijf in Maasbracht is woensdagmiddag ruim 200 kilo cocaïne gevonden. In een loods bij het bedrijf aan het Hazenspoor werd een grote hoeveelheid wit poeder gevonden. Na een test bleek het om cocaïne te gaan. In totaal werd er ruim 200 kilo drugs gevonden met een straatwaarde van om en nabij de 7 miljoen euro. De politie heeft niemand aangehouden. De brandweer onderzoekt of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

Vier verdachten voor betrokkenheid bij neerhalen MH17
Het is deze zomer vijf jaar geleden dat het leven in Nederland stil stond. Het nieuws dat MH17 was neergehaald kwam hard aan. In totaal lieten 298 mensen het leven. Ook 11 Limburgse inzittenden van het vliegtuig kwamen om. Het Openbaar Ministerie gaat drie Russen en een Oekraïner vervolgen voor moord en voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 en de dood van alle inzittenden. De rechtszaak zal op 9 maart 2020 beginnen.

Bekijk hier de hele reportage

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek
Al 24 jaar wachten ze op antwoorden. Wie heeft hun broer vermoord en waarom? De zussen van Heerlenaar Sjef Klee, die in 1995 werd doodgeschoten, hebben weer hoop. Hoop omdat de politie de zaak weer in onderzoek heeft na een serieuze tip.Maar ze rekenen zich nog niet rijk, want 24 jaar geleden werden ze ook teleurgesteld.

Bekijk hier de hele reportage

Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen
Komende vrijdag vertrekt Maarten van der Weijden opnieuw om de Friese Elfsteden te zwemmen. De voeding voor Van der Weijden wordt deze keer verzorgd door een bedrijf uit Geleen. Want juist dat eten bleek tijdens zijn laatste, mislukte poging een pijnpunt. Nu moeten Limburgse 'stjumpkes' en bisschopsbrood Maarten richting Leeuwarden brengen.

Bekijk hier de hele reportage

Golden Earring-drummer repeteert voor Barockfestival in Sittard
Herrie en spektakel op de Markt in Sittard vanmiddag. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk repeteert er samen met 40 andere slagwerkers. Zuiderwijk is in Sittard voor de opening van het Barockfestival daar. Niet zonder herrie dus.

Bekijk hier de hele reportage

Slenteren met echtpaar Slenter uit Maastricht
Slenteren, oftewel doelloos en op een traag tempo, rondlopen. Het is gezonder voor je lijf, dan jezelf een uurtje afmatten in de sportschool. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht. Volgens hoogleraar Hans Savelberg moeten we dus met z'n allen méér slenteren. Zeker vandaag. Want geloof het of niet, het is Wereld Slenterdag. We gaan slenteren met het echtpaar Slenter uit Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo: Iedereen is erbij, behalve Promes
Gisteren werd hij gepresenteerd, vandaag staat Robert Maaskant voor het eerst op het veld als trainer van VVV Venlo. De club waar voorganger Maurice Steijn de afgelopen jaren uitstekend werk leverde. Maaskant streeft naar handhaving in de eredivisie zo zei hij gisteren. Iedereen is er, behalve een man. Verdediger Jerold Promes. Die is al maanden aan het herstellen van een zware knieblessure en ligt er in ieder geval nog tot kerst uit.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen