Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 18:18

Woensdag in L1mburg Centraal: 200 kilo cocaïne onderschept in Maasbracht, OM vervolgt verdachten in zaak-MH17, Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen en meer Limburgs nieuws.​

Bekijk hier de hele uitzending.

Ruim 200 kilo cocaïne ontdekt in loods in Maasbracht
Bij een metaalrecyclingbedrijf in Maasbracht is woensdagmiddag ruim 200 kilo cocaïne gevonden. In een loods bij het bedrijf aan het Hazenspoor werd een grote hoeveelheid wit poeder gevonden. Na een test bleek het om cocaïne te gaan. In totaal werd er ruim 200 kilo drugs gevonden met een straatwaarde van om en nabij de 7 miljoen euro. De politie heeft niemand aangehouden. De brandweer onderzoekt of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

Vier verdachten voor betrokkenheid bij neerhalen MH17
Het is deze zomer vijf jaar geleden dat het leven in Nederland stil stond. Het nieuws dat MH17 was neergehaald kwam hard aan. In totaal lieten 298 mensen het leven. Ook 11 Limburgse inzittenden van het vliegtuig kwamen om. Het Openbaar Ministerie gaat drie Russen en een Oekraïner vervolgen voor moord en voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 en de dood van alle inzittenden. De rechtszaak zal op 9 maart 2020 beginnen.

Bekijk hier de hele reportage

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek
Al 24 jaar wachten ze op antwoorden. Wie heeft hun broer vermoord en waarom? De zussen van Heerlenaar Sjef Klee, die in 1995 werd doodgeschoten, hebben weer hoop. Hoop omdat de politie de zaak weer in onderzoek heeft na een serieuze tip.Maar ze rekenen zich nog niet rijk, want 24 jaar geleden werden ze ook teleurgesteld.

Bekijk hier de hele reportage

Elfstedenzwemmer krijgt eten uit Geleen
Komende vrijdag vertrekt Maarten van der Weijden opnieuw om de Friese Elfsteden te zwemmen. De voeding voor Van der Weijden wordt deze keer verzorgd door een bedrijf uit Geleen. Want juist dat eten bleek tijdens zijn laatste, mislukte poging een pijnpunt. Nu moeten Limburgse 'stjumpkes' en bisschopsbrood Maarten richting Leeuwarden brengen.

Bekijk hier de hele reportage

Golden Earring-drummer repeteert voor Barockfestival in Sittard
Herrie en spektakel op de Markt in Sittard vanmiddag. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk repeteert er samen met 40 andere slagwerkers. Zuiderwijk is in Sittard voor de opening van het Barockfestival daar. Niet zonder herrie dus.

Bekijk hier de hele reportage

Slenteren met echtpaar Slenter uit Maastricht
Slenteren, oftewel doelloos en op een traag tempo, rondlopen. Het is gezonder voor je lijf, dan jezelf een uurtje afmatten in de sportschool. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht. Volgens hoogleraar Hans Savelberg moeten we dus met z'n allen méér slenteren. Zeker vandaag. Want geloof het of niet, het is Wereld Slenterdag. We gaan slenteren met het echtpaar Slenter uit Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo: Iedereen is erbij, behalve Promes
Gisteren werd hij gepresenteerd, vandaag staat Robert Maaskant voor het eerst op het veld als trainer van VVV Venlo. De club waar voorganger Maurice Steijn de afgelopen jaren uitstekend werk leverde. Maaskant streeft naar handhaving in de eredivisie zo zei hij gisteren. Iedereen is er, behalve een man. Verdediger Jerold Promes. Die is al maanden aan het herstellen van een zware knieblessure en ligt er in ieder geval nog tot kerst uit.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen