Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Eindexamens van start na bewogen jaar

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 18:31

De eindexamens voor middelbare scholieren zijn maandag begonnen en Tom Dumoulin vertelt waarom hij toch blijft wielrennen. Dat en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Eindexamens van start na bewogen schooljaar

Voor veel middelbare scholieren is het nagelbijten. De eindexamens zijn namelijk van start gegaan. Doordat scholen het afgelopen jaar grotendeels dicht zijn geweest, zijn de examenmogelijkheden verruimd Zo worden de examens verspreid over een langere periode en krijgen leerlingen een extra herkansing. Ook is het toegestaan een vak op de cijferlijst weg te strepen als de leerling hierdoor alsnog kan slagen. Maatregelen dus die het leed van afgelopen jaar moeten verzachten. Hoe wenselijk is het dat er toch een centraal examen plaatsvindt? We praten erover met docent Pascal Cuijpers.

Bekijk hier de hele reportage

Dit is waarom Tom Dumoulin toch blijft wielrennen

Na een korte pauze gelooft Tom Dumoulin dat hij de passie voor het wielrennen weer teruggevonden heeft. De wielrenner van Team Jumbo-Visma legde vandaag zelf uit wat hem heeft doen besluiten om zijn carrière een vervolg te geven. Zijn wielergevoel kwam voor een groot gedeelte terug op moment dat hij in april naar de Amstel Gold Race ging kijken.

Bekijk hier de hele reportage

Heel wat ondernemers stellen betalen belastingschuld uit

Ondernemers zijn maar wat blij dat ze weer open kunnen. Toch zijn niet alle zorgen voorbij. Vanwege de coronacrisis heeft een deel van de ondernemers het betalen van hun belastingschuld uitgesteld. Uit onderzoek van ABN Amro en het CBS blijkt dat zij straks één tot misschien wel vier jaarwinsten kwijt zijn om hun schuld bij de fiscus af te betalen.

Bekijk hier de hele reportage

ANBO-hulplijn tegen internetfraude bij ouderen

Veel ouderen worden het slachtoffer van internetfraude. Via een appje, sms'je of belletje van hun zogenaamde zoon, dochter of bank, proberen criminelen vaak grote bedragen te stelen van onschuldige mensen. Daarbij durven ze vaak geen aangifte te doen, omdat ze zich schamen omdat ze erin zijn getrapt. Dat moet anders, vindt ouderenbond ANBO. Ze starten een speciale aangifte hulplijn voor mensen die slachtoffer zijn geworden, maar ook als een plek voor voorlichting.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen