Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Eikenprocessierups plaag in Limburg

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 18:54

Zaterdag in L1mburg Centraal: Processierups zorgt voor overlast, 500 vrouwen in het boek van Marleen Wijnen, de food printing farm en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Processierups zorgt voor veel overlast
De rupsen in Limburg zijn bezig aan de langste processie ooit. Nog nooit was de overlast van de eikenprocessierups zo groot als nu. Twee keer zoveel mensen melden zich met jeuk bij de huisarts, festivalweides worden deels ontruimd omdat de harige rups in zo'n grote aantallen in de bomen zit en ook in verschillende attractieparken in Limburg zorgt de eikenprocessierups voor flink wat overlast. Zo ook in Steinerbos.

Bekijk hier de hele reportage

Roze zaterdag in Venlo
Venlo en zusterstad Krefeld kleuren zaterdag roze. Voor het eerst was het Roze Zaterdag in twee landen. Een dag waarop in Nederland én Duitsland vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar gevierd worden.

Bekijk hier de hele reportage

Nederlandse vrouwen in kwarfinale van het WK
Voor het eerst stonden de Nederlandse vrouwen in de kwartfinale van een WK. Vanmiddag won/verloor Oranje van Italië. De wedstrijd werd in Limburg met bijzonder veel belangstelling gevolgd, natuurlijk ook vanwege speelsters Lieke Martens uit Nieuw Bergen en Dominique Bloodworth, uit Horst aan de Maas. In die laatste plaats volgde veel mensen de wedstrijd in Cafe de Lange, voor vandaag het Dominique Bloodworth Cafe.

Bekijk hier de hele reportage

De food printing farm
Het voedsel van de toekomst kan alle smaken hebben zoals ons 'gewone' eten ook heeft. Het is wel wat zacht en papperig. En - o, ja - het komt uit een 3D-printer. Om die reden hebben topkoks steeds vaker naast de oven en de bakplaat ook een 3D-printer in de keuken staan.

Bekijk hier de hele reportage

Matthieu van der Poel krijgt straatnaambord
Precies op de plek waar de overwinning van Matthieu van der Poel tijdens de Amstel Gold Race begon, is vrijdag een nieuw straatnaambord onthuld.

Bekijk hier de hele reportage

500 vrouwen in het boek van Marleen Wijnen
Het was een nogal wild idee: alle vrouwen uit het dorp Kronenberg fotograferen en daar dan een boek van maken. Fotografe Marleen Wijnen deed het. 500 vrouwen lieten zich vastleggen op de gevoelige plaat. De oudste is nu 97, en het jongste "megje" zoals ze dat in "de Kroneberg" zeggen, amper een paar weken. Morgen wordt het boek gepresenteerd, samen met een expositie in de dorpskerk. Speciaal voor Limburg Centraal kregen het oudste en het jongste fotomodel alvast een inkijkje in het resultaat.

Bekijk hier de hele reportage

Fietstocht Eroica Limburg
35 graden of niet, een ouderwetse wollen wielertrui kon zaterdag niet ontbreken als je deelnam aan de Erioca Limburg. Zo'n duizend deelnemers trapten zich het zweet op het voorhoofd bij deze klassieke toertocht waar je pas meetelt als je fiets en je kleding minimaal 35 jaar oud zijn. Een aantal oud-coryfeeën, onder wie Joop Zoetemelk, haalde meteen hun oude racefiets uit de schuur en deed mee.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen