Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Eijsdenaar Nederlands kampioen paté maken

Geplaatst opzondag 17 november 2019 - 19:21

Zondag in Limburg Centraal: Herdenking voor nabestaanden van verkeersslachtoffers, het NK turnen in Sittard, een man uit Eijsden is Nederlands kampioen paté maken en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending:

Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert herdenking
Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert een herdenking voor nabestaanden van verkeersslachtoffers. Volgens GFX In Limburg kwamen in 2017, 46 mensen om het leven bij een verkeersongeluk. Afgelopen jaar waren dar er 58. Dit is het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar. Nabestaanden van verkeersslachtoffers herdenken vandaag hun geliefden bij een bijeenkomst in Tilburg.

Bekijk hier de hele reportage

NK turnen in Sittard
Terwijl Epke Zonderland in de nadagen van zijn carriére zit, staat een hele nieuwe generatie te trappelen om het stokje over te nemen. Op termijn, dat wel. De Nederlandse top bij de junioren verzamelde zich vandaag in Sittard voor het Nederlands kampioenschap. Thuisvereniging Swentibold was goed vertegenwoordigd met 8 teams.

Bekijk hier de hele reportage

Frederique Kallen uit Noorbeek ontving Children of the World Award
Al 15 jaar vangt ze Peruaanse kinderen en jongeren tussen de 4-18 jaar op. De kinderen leven in armoede en ze biedt hen een nieuwe toekomst. Frederique Kallen uit Noorbeek en haar stichting Mama Alice, vernoemd naar haar (aan ALS-overleden) moeder. Voor haar belangrijke werk werd ze vorige week in New York geëerd met de Children of the World Award.

Bekijk hier de hele reportage

Nederlands kampioen paté maker uit Eijsden
Erik Pinckaers uit Eijsden is één van de meest vooraanstaande ambachtelijke slagers van Limburg en mag zich Nederlands kampioen 'paté maken' noemen. Aan de hand van workshops probeert hij het maken van ambachtelijke paté over te brengen op de chef-koks van toonaangevende restaurants.

Bekijk hier de hele reportage

Zieke prins Dreumel in Horst krijgt alsnog een receptie
Prins Lars Thijssen van de Dreumel in Horst kon door zijn ernstige ziekte in januari geen prinsen-receptie houden. Hoewel nog niet helemaal hersteld, werd die afspraak vandaag wel groots ingehaald.

Bekijk hier de hele reportage

Volle Gaas oet Ikkelder Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes
18 Zaate Herremeniekes streden gisteravond om de eer, Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes. Rond middernacht was de bekendmaking live te volgen op L1 11 Alaaf Facebook. Tom Doesborg mocht de winnaar bekend maken. Volle Gaas oet Ikkelder werd dus de winnaar, daar in Born gisteravond.

Bekijk hier de hele reportage

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen