Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Eijsdenaar Nederlands kampioen paté maken

Geplaatst opzondag 17 november 2019 - 19:21

Zondag in Limburg Centraal: Herdenking voor nabestaanden van verkeersslachtoffers, het NK turnen in Sittard, een man uit Eijsden is Nederlands kampioen paté maken en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending:

Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert herdenking
Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert een herdenking voor nabestaanden van verkeersslachtoffers. Volgens GFX In Limburg kwamen in 2017, 46 mensen om het leven bij een verkeersongeluk. Afgelopen jaar waren dar er 58. Dit is het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar. Nabestaanden van verkeersslachtoffers herdenken vandaag hun geliefden bij een bijeenkomst in Tilburg.

Bekijk hier de hele reportage

NK turnen in Sittard
Terwijl Epke Zonderland in de nadagen van zijn carriére zit, staat een hele nieuwe generatie te trappelen om het stokje over te nemen. Op termijn, dat wel. De Nederlandse top bij de junioren verzamelde zich vandaag in Sittard voor het Nederlands kampioenschap. Thuisvereniging Swentibold was goed vertegenwoordigd met 8 teams.

Bekijk hier de hele reportage

Frederique Kallen uit Noorbeek ontving Children of the World Award
Al 15 jaar vangt ze Peruaanse kinderen en jongeren tussen de 4-18 jaar op. De kinderen leven in armoede en ze biedt hen een nieuwe toekomst. Frederique Kallen uit Noorbeek en haar stichting Mama Alice, vernoemd naar haar (aan ALS-overleden) moeder. Voor haar belangrijke werk werd ze vorige week in New York geëerd met de Children of the World Award.

Bekijk hier de hele reportage

Nederlands kampioen paté maker uit Eijsden
Erik Pinckaers uit Eijsden is één van de meest vooraanstaande ambachtelijke slagers van Limburg en mag zich Nederlands kampioen 'paté maken' noemen. Aan de hand van workshops probeert hij het maken van ambachtelijke paté over te brengen op de chef-koks van toonaangevende restaurants.

Bekijk hier de hele reportage

Zieke prins Dreumel in Horst krijgt alsnog een receptie
Prins Lars Thijssen van de Dreumel in Horst kon door zijn ernstige ziekte in januari geen prinsen-receptie houden. Hoewel nog niet helemaal hersteld, werd die afspraak vandaag wel groots ingehaald.

Bekijk hier de hele reportage

Volle Gaas oet Ikkelder Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes
18 Zaate Herremeniekes streden gisteravond om de eer, Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes. Rond middernacht was de bekendmaking live te volgen op L1 11 Alaaf Facebook. Tom Doesborg mocht de winnaar bekend maken. Volle Gaas oet Ikkelder werd dus de winnaar, daar in Born gisteravond.

Bekijk hier de hele reportage

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen