Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Een zonovergoten Gardetreffen

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 18:22

Zondag in L1mburg Centraal: Een zonovergoten Gardetreffen, de trends in tatoeages, een hotel voor arbeidsmigranten en meer Limburgs nieuws...

Duizenden bezoekers bij Gardetreffen Kerkrade
Uit Limburg, uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland kwamen de duizenden mensen die vandaag naar het Euregionaal Gardetreffen in Kerkrade kwamen kijken.

Bekijk hier de hele reportage

Het Tempeleersmuseum van Wiel Habets
Welkom in de woonkamer van Wiel, het Tempeleersmuseum van museumdirecteur Wiel Habets. In dit Maastrichtse museum slaapt, eet, danst en kijkt Wiel tv, luistert radio en verzamelt hij dag in dag uit.

Bekijk hier de hele reportage

Tattoo Convention toont kunst met eeuwige inkt
Op de Tattoo Convention in Maastricht zijn artiesten uit de hele wereld aan het werk. In het MECC wordt dit weekeinde dan ook getatoeëerd door professionals uit Amerika, Italië, Griekenland, Israël, Rusland en Turkije, maar natuurlijk ook uit Nederland en België. De kunst van het lichaam versieren met de eeuwige inkt.

Bekijk hier de hele reportage

Bedden gezocht voor arbeidsmigranten in Limburg
Limburg verwacht de komende jaren een enorme toename aan arbeidsmigranten, met name vanuit uit Oost-Europa. Dat komt omdat er steeds meer banen zijn die niet ingevuld kunnen worden in de landbouw en de logistiek, maar ook in zorg, toerisme en de bouw. Maar waar slapen deze mensen? Er zijn op dit moment 60.000 arbeidsmigranten en voor 27.000 van hen is er nu geen bed. Dat tekort wordt steeds groter, want in 2025 gaat het over 100.000 mensen en een tekort van ruim 70.000 bedden.

Daar moet een oplossing voor komen. Een voorbeeld is het Polenhotel in Sevenum, dat in mei opengaat. Daar kunnen in totaal 400 voornamelijk Oost-Europeanen tijdelijk verblijven. In Waalwijk ligt al een Polenhotel dat als voorbeeld dient voor de campus op Greenport Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe doen de Limburgers het op het NK atletiek?
Dafne Schippers was dit weekeinde de grote publiekstrekker op het NK atletiek in Apeldoorn. De koningin van de sprint pakte haar negende indoor-titel. Iets waar de Limburgse delegatie tot nu toe alleen nog maar van kan dromen. Een tiental atleten uit onze provincie kwam dit weekend in actie.

Bekijk hier de hele reportage

NK Hip hop in Maastricht
In Maastricht waren we zondagmiddag bij het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019. Dat vond plaats in het MECC. Dansers uit de hele wereld kwamen naar Limburg om hun beste moves te tonen.

Bekijk hier de hele reportage

Mountainbikeroutes Parkstad heringericht
Het zonnetje schijnt: Lekker voor ons, maar ietsje minder voor de echte moddervreters die op de mountainbike springen. Ze hebben er wel een nieuwe uitdaging bij; een hernieuwde route in de Parkstad. Die route is feestelijk geopend, nadat ze flink is aangepast door de komst van de Buitenring. Het kostte veel tijd, overleg en mankracht, maar het resultaat mag er zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen