Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Een zonovergoten Gardetreffen

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 18:22

Zondag in L1mburg Centraal: Een zonovergoten Gardetreffen, de trends in tatoeages, een hotel voor arbeidsmigranten en meer Limburgs nieuws...

Duizenden bezoekers bij Gardetreffen Kerkrade
Uit Limburg, uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland kwamen de duizenden mensen die vandaag naar het Euregionaal Gardetreffen in Kerkrade kwamen kijken.

Bekijk hier de hele reportage

Het Tempeleersmuseum van Wiel Habets
Welkom in de woonkamer van Wiel, het Tempeleersmuseum van museumdirecteur Wiel Habets. In dit Maastrichtse museum slaapt, eet, danst en kijkt Wiel tv, luistert radio en verzamelt hij dag in dag uit.

Bekijk hier de hele reportage

Tattoo Convention toont kunst met eeuwige inkt
Op de Tattoo Convention in Maastricht zijn artiesten uit de hele wereld aan het werk. In het MECC wordt dit weekeinde dan ook getatoeëerd door professionals uit Amerika, Italië, Griekenland, Israël, Rusland en Turkije, maar natuurlijk ook uit Nederland en België. De kunst van het lichaam versieren met de eeuwige inkt.

Bekijk hier de hele reportage

Bedden gezocht voor arbeidsmigranten in Limburg
Limburg verwacht de komende jaren een enorme toename aan arbeidsmigranten, met name vanuit uit Oost-Europa. Dat komt omdat er steeds meer banen zijn die niet ingevuld kunnen worden in de landbouw en de logistiek, maar ook in zorg, toerisme en de bouw. Maar waar slapen deze mensen? Er zijn op dit moment 60.000 arbeidsmigranten en voor 27.000 van hen is er nu geen bed. Dat tekort wordt steeds groter, want in 2025 gaat het over 100.000 mensen en een tekort van ruim 70.000 bedden.

Daar moet een oplossing voor komen. Een voorbeeld is het Polenhotel in Sevenum, dat in mei opengaat. Daar kunnen in totaal 400 voornamelijk Oost-Europeanen tijdelijk verblijven. In Waalwijk ligt al een Polenhotel dat als voorbeeld dient voor de campus op Greenport Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe doen de Limburgers het op het NK atletiek?
Dafne Schippers was dit weekeinde de grote publiekstrekker op het NK atletiek in Apeldoorn. De koningin van de sprint pakte haar negende indoor-titel. Iets waar de Limburgse delegatie tot nu toe alleen nog maar van kan dromen. Een tiental atleten uit onze provincie kwam dit weekend in actie.

Bekijk hier de hele reportage

NK Hip hop in Maastricht
In Maastricht waren we zondagmiddag bij het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019. Dat vond plaats in het MECC. Dansers uit de hele wereld kwamen naar Limburg om hun beste moves te tonen.

Bekijk hier de hele reportage

Mountainbikeroutes Parkstad heringericht
Het zonnetje schijnt: Lekker voor ons, maar ietsje minder voor de echte moddervreters die op de mountainbike springen. Ze hebben er wel een nieuwe uitdaging bij; een hernieuwde route in de Parkstad. Die route is feestelijk geopend, nadat ze flink is aangepast door de komst van de Buitenring. Het kostte veel tijd, overleg en mankracht, maar het resultaat mag er zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen