Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: een (hopelijk) unieke 11devande11de

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 18:26

Opening carnavalsseizoen ingetogener dan anders, geen Beppie op de bühne van De11devande11de, her en der vastelaovesvlaggen en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van woensdag 11 november 2020. Met de volgende onderwerpen:

Opening carnavalsseizoen anders dan anders
Niet groot en uitbundig en met duizenden vasteloavesvierders, maar alleen op televisie. De11devande11de, de opening van het carnavalsseizoen, gaat de geschiedenis in de meest ingetogen van de laatste decennia. Vanwege de coronamaatregelen was er een alternatief programma op L1 Radio en L1 TV.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Beppie op de bühne van De11devande11de
Voor velen is ze het boegbeeld van carnaval, Beppie Kraft. Normaal zou zij op 11 november de hele dag op de bühne van De11devande11de hebben gestaan. Hoe beleeft Beppie deze 'andere' elfde van de elfde?

Bekijk hier de hele reportage

Her en der vastelaovesvlaggen
Het zou zo maar een nieuwe traditie kunnen worden: het vlaggen op 11november. Op meerdere plekken in Limburg hing de vasteloavesvlag uit. Carnavalsvierders willen daarmee laten zien dat het het carnavalsgevoel er wel degelijk is, ondanks dat er vanwege corona niet gefeest kan worden.

Bekijk hier de hele reportage

Tweeling Ties en Silke, 11 jaar op 11 november
De11devande11de wordt extra bijzonder als je op deze feestdag jarig bent. Wielrenner Tom Dumoulin blaast bijvoorbeeld op deze dag dertig kaarsjes uit. Het is helemaal feest voor de tweeling Ties en Silke uit Weert. Zij zijn ook jarig en worden op deze 11 november allebei 11 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

Vasteloavesbroelof voor Cindy en Mitch uit Ell
Cindy Truyen en Mitch van Hugten uit Ell zijn twee echte vasteloavesvierders. Ze hebben 11 november als trouwdag uitgekozen en gaven elkaar woensdagochtend het jawoord voor de ambtenaar. Het grote huwelijksfeest komt later, als de coronamaatregelen zijn versoepeld.

Bekijk hier de hele reportage

Coach Kevin Hofland ontslagen bij Fortuna Sittard
Coach Kevin Hofland is ontslagen bij Fortuna Sittard. De slechte resultaten in het nog prille seizoen zijn de aanleiding voor dat besluit. Ook assistent Kristof Aelbrecht moet het veld ruimen. Fortuna staat na acht wedstrijden onder leiding van de coach uit Brunssum laatste in de eredivisie en is daardoor hekkensluiter. De clubleiding had er geen vertrouwen meer in, de trainer uit Brunssum zelf wel.

Bekijk hier de hele reportage

Pauselijke onderscheiding voor deken van Venlo

Je zou het bijna vergeten in al het carnavalsgeweld, maar het is ook het feest van Sint Martinus of Sint Maarten. Voor Venlo een bijzondere dag want Sintermerte is de patroonheilige van de stad. In de Martinuskerk werd Sintermerte gevierd in aanwezigheid van bisschop Harrie Smeets van Roermond en die had een verrassing voor deken Jos Spee.

Bekijk hier de hele reportage

Special Media Awards voor Koraal Media uit Landgraaf
De cliënten van Koraal Media hebben twee prijzen in de wacht gesleept bij de Special Media Awards: de award 'beste radio-station' voor Radio Koraal en 'beste online serie' voor 'Kevin zoekt werk'. Bij het mediabedrijf in Landgraaf worden dagelijks voor én door alle cliënten van Koraal allerlei tv-programma's, radio-uitzendingen en online series gemaakt. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan onze collega's van Koraal Media.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen