Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Echtpaar helpt vluchtelingen

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 18:40

Zaterdag in L1mburg Centraal: zoektocht naar Flynn Posthumus, echtpaar helpt vluchtelingen, Jan Tindemans overleden en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Zoektocht naar Flynn Posthumus
Hij wordt nog altijd vermist. De 24-jarige Flynn Posthumus uit Heerlen. Sinds nieuwjaarsnacht is hij spoorloos. Met oud en nieuw had hij nog een gezellige avond in de kroeg in Helmond. Daar werd hij ook voor het laatst gezien. Vandaag werden op het politiebureau in Helmond camerabeelden bekeken en de binnengekomen tips besproken. Dat leverde allemaal niks op.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Tindemans overleden
Oud-gedeputeerde Jan Tindemans is overleden. Tindemans was jarenlang gedeputeerde namens de PvdA. Na zijn politieke carrière, maakt hij de overstap naar het bedrijfsleven en was hij onder meer directeur van het vliegveld in Beek.

Bekijk hier de hele reportage

Duurzame kerstbomen
Kerstmis is al een tijdje voorbij; De meeste kerstbomen kunnen het niet navertellen. Ze worden op straat gezet. In de fik gestoken of verdwijnen in de shredder. Met een paar exemplaren loopt het beter af. Bij Kringloop Zuid in Maastricht en in Valkenburg worden kerstbomen terug ingeleverd.

Bekijk hier de hele reportage

Echtpaar helpt vluchtelingen
Duizenden vluchtelingen zitten er. Terwijl er eigenlijk maar plek is voor een paar honderd. Het Griekse eiland Samos, waar iedere week nog zo'n 10 bootjes met vluchtelingen aan land komen. Een veelvoud daarvan wordt op de zee tegengehouden. Er is tekort aan alles, water, eten, schone kleren. Kortom, geen plek waar je graag naartoe gaat. Dat doen Joop en Irene van Veen uit Roermond wél. Over drie weken vertrekken ze als vrijwilliger naar het eiland.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna op weg naar trainingskamp Turkije
Fortuna Sittard heeft vandaag de training hervat op weg naar de tweede helft van het seizoen. Dat gebeurt vanaf morgen in het Turkse Belek. In die tweede competitiehelft wil de ploeg van trainer Sjors Ultee zich uiteraard veilig spelen. Dat gebeurt normaal gesproken met de huidige selectie, al loert de club altijd op een buitenkans.

Bekijk hier de hele reportage

Spannende tijden voor volleyballers
Voor de Nederlandse volleybal mannen én vrouwen breken spannende tijden aan. Ze proberen zich de komende week te plaatsen voor de Olympische spelen in Tokio. En dan denken alle volleyballiefhebbers natuurlijk even terug aan 24 jaar geleden, Atlanta, toen Nederland goud won bij de mannen.

Bekijk hier de hele reportage

Oefendrieluik voor MVV Maastricht
De bal rolt weer op de Limburgse velden. Dat wil zeggen, voor een aantal oefenpotjes, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. MVV ging niet zo lekker de eerste seizoenshelft, de ploeg staat op de zestiende plek. En dat moet beter. Vandaag werd er geoefend tegen het Belgische Westerloo en Almere City.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen