Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Is Echt klaar voor het LVK?

Geplaatst opdonderdag 6 februari 2020 - 18:17

Donderdag in L1mburg Centraal: Limburgs bedrijfsleven krijgt last van coronavirus China, herdenken hoeft niet per se plechtig, Cambuur wordt moeilijke klus voor MVV en meer Limburgs nieuws...

Limburgs bedrijfsleven krijgt last van coronavirus China
Een miljoenenschade voor de Limburgse economie; dat verwacht transportbedrijf KLG Europe met een grote vestiging in Venlo. De problemen worden vooral verwacht als het virus nog weken aanhoudt. KLG, onlangs overgenomen door een bedrijf in Peking, houdt het coronavirus nauwlettend in de gaten. Vanuit Venlo zijn onlangs pallets vol mondkapjes en veiligheidspakken naar het besmette gebied gestuurd om te helpen waar nodig. Een ander bedrijf dat bijna geheel afhankelijk is van Chinese producten, is AlleKabels.NL in Kerkrade. Qua verzendingen de grootste online-winkel van Limburg. Daar verwachten ze dat de aanvoer uit China binnenkort stil komt te liggen.

Bekijk hier de hele reportage

Herdenken hoeft niet per se plechtig
De kunst van het herdenken staat centraal bij een tentoonstelling in het gouvernement die vanaf donderdag te zien is. Een selfie bij voormalig concentratiekamp Auschwitz? Trouwfoto's bij een bunker? Een Instagramkiekje op een oorlogsbegraafplaats? Moet kunnen, is de boodschap van de expositie 'Metamorfose van de herinnering', waarin de kunst van het herdenken van de oorlog centraal staat De belangrijkste boodschap van de expositie: herdenken hoeft niet per se plechtig.

Bekijk hier de hele reportage

Lessen uit de computerhack bij de Universiteit Maastricht
De Universiteit Maastricht gaf woensdag tekst en uitleg bij de grote en ingrijpende cyberaanval. Bijna twee ton losgeld werd er betaald aan criminelen, zodat de universiteit weer zelf de regie kreeg over haar computernetwerk. Aan tafel in L1mburg Centraal zaten Nick Bos, bestuurder van de Universiteit Maastricht, en Jeroen Duijsens, projectleider bij het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid ECCW. Welke lessen trekken zij uit de hack?

Bekijk hier de hele reportage

Cambuur wordt moeilijke klus voor MVV
MVV wacht vrijdagavond een moeilijke klus, uit bij koploper Cambuur Leeuwarden Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, mag trainer Fuat Usta van de KNVB niet op de bank zitten. De coach kreeg die straf omdat hij vorige week in de rust van het duel met TOP Oss commentaar had op de scheidsrechter van dat duel.

Bekijk hier de hele reportage

Maurice Verberne tijdelijk hoofdtrainer Roda
Maurice Verberne is, in elk geval, de komende weken de hoofdtrainer van Roda JC. De voormalige assistent-trainer is doorgeschoven nadat Jean-Paul de Jong woensdag op non-actief werd gesteld door de clubleiding. Verberne moet zijn cursus coach betaald voetbal nog afronden, maar krijgt zijn eerste praktijklessen dus al in het cursusonderdeel 'Hoe zorg ik dat een elftal weer gaat winnen?"'

Bekijk hier de hele reportage

Is Echt klaar voor het LVK?
Vrijdag is het zover, de grote finale van het LVK in het paviljoen in Echt. Daar verwachten ze bijna zesduizend man aan publiek. Verslaggever Sjoerd van Heugten is daar. Zijn ze er al klaar voor?

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen