Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Drugspanden in Beek op slot

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 18:28

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid, bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden, vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey en meer Limburgs nieuws...

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid
In Beek zijn twee drugspanden voor drie maanden op slot gegooid. De panden werden gebruikt door een Albanese drugsbende, twee maanden geleden was die groot in het nieuws toen die bende werd opgerold. Zestien mensen werden opgepakt. Tientallen panden viel de politie toen binnen in de omgeving van Sittard en Geleen. Die panden zijn veelal huurpanden. De eigenaren van zulke woningen zijn vaak te goeder trouw, maar worden ernstig gedupeerd door de malafide huurders. Zoals het echtpaar Grond, wiens huis in Beek vandaag voor drie maanden op slot werd gegooid.

Bekijk hier de hele reportage.

Bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden
Het is een van de grootste ergernissen van automobilisten. Mensen die onnodig links blijven rijden. Dat mag namelijk niet. Niet alleen helemaal links, maar ook mensen die bij drie rijstroken op de middelste blijven plakken. Het mag niet, als je nog een strook naar rechts kunt. Op de A2 tussen Maasbracht en Urmond heb je drie rijstroken, als de spitsstrook open is. Vorige week kondigde de politie aan streng te gaan controleren en bekeuren als mensen in het midden blijven hangen. En dat leverde in enkele dagen tijd al ruim 200 bekeuringen op. Hoe komt het toch dat zoveel automobilisten niet op die spitsstrook willen rijden. Verslaggever Lex van Moorsel vanaf de A2.

Bekijk hier de hele reportage.

Vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey
Vorige week dinsdag wees de Hoge Raad vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey. En die uitspraak was; het Gerechtshof heeft zijn werk goed gedaan, en Van Rey is terecht veroordeeld voor passieve ambtelijke corruptie, witwassen, gesjoemel met stempassen en het schenden van het ambtsgeheim bij de burgemeestersbenoeming in Roermond. Straf; 1 jaar voorwaardelijk, 2 jaar geen bestuurlijke functie uitoefenen. Vorige week dinsdag was dat; de nacht ervoor overleed Piet van Pol, die andere hoofdrolspeler in dit dossier, na een tijd ziek te zijn geweest.

Bekijk hier de hele reportage.

Sinti-families in Roermond voor de bedevaart
Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Het tijdelijke zigeunerkamp langs de A73. Al bijna veertig jaar komen Sinti-families van heinde en verre naar Roermond voor de bedevaart. Vanavond is de processie naar Kapel in 't Zand. Een kijkje in het leven van de grootste familie van het land.

Bekijk hier de hele reportage.

De laatste dag voor de Vierdaagse in Nijmegen
De laatste dag van vierdaagse van Nijmegen, vandaag. Met als het goed gaat natuurlijk, de glorieuze binnenkomst op de Via Gladiola in Nijmegen. Collega Robert Janssen liep vandaag weer flink door.

Bekijk hier de hele reportage.

Stichting WigWam in Valkenburg: Een speciaal vakantiepark
De bouwvak is vandaag van start gegaan. Dan kun je natuurlijk naar een all-inclusive resort in Turkije of naar de camping in Frankrijk. Maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Zoals bijvoorbeeld voor de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade. Hun jongste zoon, Nova, is meervoudig gehandicapt waardoor 'zomaar' even op vakantie gaan vrijwel onmogelijk is. Wie dat een aantal jaren wel mogelijk maakt is stichting WigWam in Valkenburg. Zij verzorgen voor gezinnen als de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade een volledig begeleide vakantie. Onze verslaggever Riƫl Linssen liep een dagje mee op het speciale vakantiepark in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen