Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Drugspanden in Beek op slot

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 18:28

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid, bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden, vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey en meer Limburgs nieuws...

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid
In Beek zijn twee drugspanden voor drie maanden op slot gegooid. De panden werden gebruikt door een Albanese drugsbende, twee maanden geleden was die groot in het nieuws toen die bende werd opgerold. Zestien mensen werden opgepakt. Tientallen panden viel de politie toen binnen in de omgeving van Sittard en Geleen. Die panden zijn veelal huurpanden. De eigenaren van zulke woningen zijn vaak te goeder trouw, maar worden ernstig gedupeerd door de malafide huurders. Zoals het echtpaar Grond, wiens huis in Beek vandaag voor drie maanden op slot werd gegooid.

Bekijk hier de hele reportage.

Bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden
Het is een van de grootste ergernissen van automobilisten. Mensen die onnodig links blijven rijden. Dat mag namelijk niet. Niet alleen helemaal links, maar ook mensen die bij drie rijstroken op de middelste blijven plakken. Het mag niet, als je nog een strook naar rechts kunt. Op de A2 tussen Maasbracht en Urmond heb je drie rijstroken, als de spitsstrook open is. Vorige week kondigde de politie aan streng te gaan controleren en bekeuren als mensen in het midden blijven hangen. En dat leverde in enkele dagen tijd al ruim 200 bekeuringen op. Hoe komt het toch dat zoveel automobilisten niet op die spitsstrook willen rijden. Verslaggever Lex van Moorsel vanaf de A2.

Bekijk hier de hele reportage.

Vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey
Vorige week dinsdag wees de Hoge Raad vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey. En die uitspraak was; het Gerechtshof heeft zijn werk goed gedaan, en Van Rey is terecht veroordeeld voor passieve ambtelijke corruptie, witwassen, gesjoemel met stempassen en het schenden van het ambtsgeheim bij de burgemeestersbenoeming in Roermond. Straf; 1 jaar voorwaardelijk, 2 jaar geen bestuurlijke functie uitoefenen. Vorige week dinsdag was dat; de nacht ervoor overleed Piet van Pol, die andere hoofdrolspeler in dit dossier, na een tijd ziek te zijn geweest.

Bekijk hier de hele reportage.

Sinti-families in Roermond voor de bedevaart
Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Het tijdelijke zigeunerkamp langs de A73. Al bijna veertig jaar komen Sinti-families van heinde en verre naar Roermond voor de bedevaart. Vanavond is de processie naar Kapel in 't Zand. Een kijkje in het leven van de grootste familie van het land.

Bekijk hier de hele reportage.

De laatste dag voor de Vierdaagse in Nijmegen
De laatste dag van vierdaagse van Nijmegen, vandaag. Met als het goed gaat natuurlijk, de glorieuze binnenkomst op de Via Gladiola in Nijmegen. Collega Robert Janssen liep vandaag weer flink door.

Bekijk hier de hele reportage.

Stichting WigWam in Valkenburg: Een speciaal vakantiepark
De bouwvak is vandaag van start gegaan. Dan kun je natuurlijk naar een all-inclusive resort in Turkije of naar de camping in Frankrijk. Maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Zoals bijvoorbeeld voor de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade. Hun jongste zoon, Nova, is meervoudig gehandicapt waardoor 'zomaar' even op vakantie gaan vrijwel onmogelijk is. Wie dat een aantal jaren wel mogelijk maakt is stichting WigWam in Valkenburg. Zij verzorgen voor gezinnen als de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade een volledig begeleide vakantie. Onze verslaggever Riël Linssen liep een dagje mee op het speciale vakantiepark in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen