Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Drie sterrenrestaurants erbij in Limburg

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 18:15

Maandag in L1mburg Centraal: Maastricht opent internationaal busstation, experimenteren met de rechtspraak, de dag na de derby en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Limburg drie sterrenrestaurants rijker
Drie Limburgse restaurants hebben voor het eerst een Michelinster gekregen. Restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees kreeg voor het eerst een ster, net als de Maastrichtse restaurants Rantrée van chef-kok Ralph Hermans en het door Servais Tielman gerunde Beluga Loves You. Dat bleek maandag bij de presentatie van de Michelingids in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht opent internationaal busstation
In Maastricht werd maandagmiddag het eerste internationale busstation van de Benelux geopend. Het is een nieuwe stap van de gemeente om een belangrijk knooppunt te zijn binnen het Europese passagiers-vervoer. Buurtbewoners zijn er minder blij mee. Zij hebben jaren geprotesteerd tegen de komst van het busstation, maar tevergeefs. Zij waren maandag wel aanwezig bij de opening.

Bekijk hier de hele reportage

Experimenteren met de rechtspraak
De rechtspraak in Nederland is veel te complex geworden en daarom voor veel mensen niet toegankelijk. In het regeerakkoord is afgesproken te gaan experimenteren om het allemaal wat eenvoudiger te maken. In Heerlen is maandag het Huis van het Recht geopend. Daar kun je binnenlopen als je bijvoorbeeld problemen hebt met schulden, huisvesting, familieruzies of verslaving. Minister van rechtsbescherming Sander Dekker is maandagavond in L1mburg Centraal te gast en met hem bespreken we dit onderwerp.

Bekijk hier de hele reportage

De dag na de derby
We blikken nog even terug op de derby van zondag. De wedstrijd Roda JC - MVV werd in het eerste kwartier twee keer stilgelegd. Er werd vuurwerk afgestoken, wat voor veel rook zorgde. Gevolg: de wedstrijd stilgelegd, een boze burgemeester en weer een stempel op de wedstrijd. Hoe komt er zo veel vuurwerk binnen in deze risicowedstrijd en is het onderzoek naar de daders al gestart? Vragen die in de komende tijd beantwoord zullen worden.

Bekijk hier de hele reportage

Boerebach signeert bij Roda JC
Michel Boerebach, de oud-speler van Roda, was weer even terug bij zijn oude club. Niet alleen om de derby te zien maar ook om zijn nieuwe boek te promoten. Boerebach verloor zijn zoontjes in 2003 bij een auto-ongeluk. Het boek: ‘Hoi papa’, gaat over de wederopstanding na die inktzwarte periode. En hij blikt terug op zijn beste jaren als voetballer, bij Roda JC.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen