Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: drie doden bij ernstig ongeluk in Well

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 19:16

Zondag in L1mburg Centraal: Stadsmuur Maastricht ingestort, Roda - MVV, TEFAF en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Drie personen omgekomen bij aanrijding in Well
Bij een ongeluk in Well zijn drie inzittenden van een auto om het leven gekomen. De auto botste iets na 15:30 uur tegen een boom op de provinciale weg N271. Bij het ongeluk was ook een tweede auto betrokken. De bestuurster van die auto is opgepakt. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Twee inzittenden waren op slag dood. Een derde overleed niet lang na de botsing.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester Maastricht: 'Alle stadsmuren onderzoeken'
De oude vestingwerken in het Stadspark in Maastricht moeten allemaal gecontroleerd worden. Zaterdagavond stortte een deel van de 500 jaar oude omwalling in. Precies op de plek waar de afgelopen maanden restauratiewerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Over de oorzaak tast nog iedereen in het duister. Zaterdagavond even voor middernacht liepen twee Duitse toeristen op het wandelpad bovenop de wal toen ze achter zich een luid geraas hoorden op de plek waar ze enkele seconden eerder hadden gelopen.

Bekijk hier de hele reportage

Sfeer proeven bij Roda - MVV
Er werd al de hele week reikhalzend naar uitgekeken. De derby tussen Roda en MVV. Het was de eerste wedstrijd van de kersverse Roda-trainer Eric van der Luer, die de begin deze week ontslagen Robert Molenaar opvolgde. En het was de wedstrijd zonder MVV-supporters in Kerkrade, ze keken in hun eigen Geusselt naar de pot. De wedstrijd is nog bezig. Maurice Jessen is in het MVV- stadion in Maastricht waar 800 fans de pot op een scherm volgen.

Bekijk hier de hele reportage

Heerlijk Lentezonnetje bij Parelloop Brunssum
Onder een heerlijk Lentezonnetje stond zondag de 31ste editie van de Parelloop in Brunssum op het programma. Een hardloopwedstrijd waar veel internationale toplopers op af komen om op een snel parcours een mooie tijd neer te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Meer buitenlandse bezoekers voor TEFAF
De TEFAF in Maastricht zit er weer op. Ruim 70-duizend bezoekers kwamen afgelopen dagen af op de kunstbeurs. De organisatie is dik tevreden. Er waren meer buitenlandse bezoekers dan ooit en ook werd er veel verkocht.

Bekijk hier de hele reportage

Raceseizoen geopend op circuit De Peel
Ronkende V8-motoren , onder een stralend zonnetje. Wat wil je als autorace-liefhebber nog meer. In Venray werd zondag het raceseizoen geopend op circuit De Peel. Met als grote publiekstrekker de stockcars.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen